Eskişehir'in alan kodu kaçtır? Eskişehir telefon kodu hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirin alan kodu kaçtır Eskişehir telefon kodu hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 03:34

İç Anadolu Bölgesinin yıldızlarından biri olan Eskişehir ilimiz doğal güzellikleri, kültürel varlıklarıyla gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Üniversite öğrencilerinin Eskişehir'de çok olması nedeniyle "öğrenci şehri" olarak nitelendirilen ilimiz hareketli bir nüfusa sahiptir. İlin telefon trafiği de oldukça yoğundur. Peki Eskişehir'de bir telefon numarası aramak gerektiğinde önce hangi alan kodu kullanılmalıdır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Eskişehir'de sabit bir telefon numarası aramak gerektiğinde öncelikle ülkemizin kodu olan 90, ardından da Eskişehir'in alan kodu tuşlanır. Tabii bunun için ilin alan kodunun bilinmesi gerekecektir.

 Eskişehir'in Alan Kodu Kaçtır?

 Eskişehir telefon alan kodu oldukça akılda kalıcı bir rakamdır. 222 numaralı alan koduna sahip olan şehir halkı hatırlanması kolay olan bu numaradan dolayı oldukça şanslı görünüyor.

 Eskişehir'de bir numarayı aramak için Türkiye sınırları içinde bulunan kişilerin öncelikle 0 ve 222 numaralarını tuşlaması gerekecektir. Türkiye dışından arama yapmak için öncelikle ülkemizin kodu olan 90, ardından da 222 tuşlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da alan kodunun sadece şehir dışı aramalarda kullanılması gerektiğidir. Eskişehir sınırları içinde yapılan şehir içi aramalarda alan numarası kullanılmaz. Eskişehir'in ilçeleri arasında yapılan aramalarda da ilin alan kodu kullanılmaz.

Haberin Devamı

 Eskişehir'deki sabit bir numaradan gelen telefon aramalarında telefon ekranında görünen numaranın başında da 0 ve 222 numaraları yazar. 222 alan kodu görüldüğünde gelen aramanın Eskişehir il sınırları içindeki sabit bir telefondan yapıldığına emin olunabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!