Erdoğan’a hakaretten tutuklanan liseli serbest

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a hakaretten tutuklanan liseli serbest
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 11:33

Konya’da devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay için düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A., itiraz üzerine tahliye edildi.

Haberin Devamı

Lise öğrencisi M.E.A, salı günü Halkçı Liseliler Grubu tarafından Gedavet Parkı’nda düzenlenen Kubilay’ı Anma Töreni’nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla çarşamba günü okula gelen polisler tarafından sınıftan çıkartılıp gözaltına alındı. Sorgusundan sonra Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hukuk çevrelerinde ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran liseli M.E.A.’nun tutuklanması kararına avukatı Barış İspir dün itiraz etti. Konya 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi dün itiraz dilekçesini değerlendirdi ve kararı bugüne bıraktı. Mahkeme, itirazı haklı bularak bu sabah M.E.A.’nın tahliyesine karar verdiğini açıkladı.

Tahliye edilen 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A., "Biz terörist değiliz. Mustafa Kemal’in askeri olduğumuz için bizi içeri attılar ve gözdağı verdiler” dedi.

Haberin Devamı

Cezaevi önünde annesi Nazmiye Gök, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, arkadaşları ve yakınları M.E.A.’yı davul- zurna eşliğinde karşıladı. M.E.A. cezaevin kapısından çıktıktan sonra annesi Nazmiye Gök ve arkadaşlarına sarıldı.

M.E.A.’yı karşılayan CHP Milletvekili Engin Özkoç, bir lise öğrencisinin okuldan alınıp, tutuklanması kararının tüm Türkiye’nin vicdanı sızlattığını söyledi. Olayı CHP olarak siyasete alet etmediklerini ve M.E.A.’nın özgürlüğüne kavuşması için destek olduklarını belirten Özkoç, liseli M.E.A. yaptığı bir eleştiri ve söylediği sözden dolayı tutuklandığını, ancak sağduyu sayesinde tahliye edilmesiyle bir nebze olsun hukuka karşı güvenlerinin arttığını belirtti.

İki gün hapiste kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan M.E.A. da yaptığı kısa konuşmada, kendilerinin terörist olmadıklarını söyledi. M.E.A., "2-3 gündür beni destekleyen anneme, aileme, dedeme, anneanneme, CHP’ye, CHP Gençlik Kolları’na teşekkür ederim. Biz terörist değiliz. Biz bu yola çıkarken söz verdik. Faşist baskıya boyun eğemeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz dedik. O yüzden içeri atıldık. Mustafa Kemal’in askeri olduğumuz için bizi içeri attılar ve gözdağı verdiler” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Çocuğumla gurur duyuyorum”

Oğlunun kavuşunca sevinç gözyaşlarına hakim olamayan anne Nazmiye Gök, oğlu M.E.A. ile gurur duyduğunu söyledi. Olaya ilgi gösteren herkese teşekkür eden Nazmiye Gök, "CHP Gençlik Kolları, Kadın Kolları herkes yanımızda oldu. Türkiye yanımızda oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Çocukların yeri cezaevi değil. Onların okul sıralarında oturması lazım. 3 gündür ağlamıyorum. Şu an sevinçten ağlıyorum. Ben çocuğumdan utanmıyorum. Gurur duyuyorum” dedi.

Arkadaşları ise M.E.A.’nın adını söyleyerek yalnız olmadığını belirten sloganlar attı.

"Benim yerim hapishane değil, okul sıraları"

Tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen, yaşanan süreçte kendisine destek olan başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür eden M.E.A., "Benim yerim hapishaneler değil. Okul sıralarıdır" dedi.

Haberin Devamı

Nasıl gözaltına alındığının sorulması üzerine M.E.A., "Polisler okuluma geldi. Ben dersteydim. Çağırdılar. Polislerle beraber okuldan çıktık. Bunlar kimsenin yaşamak isteyeceği şeyler değil" dedi.

Cezaevindeyken neler düşündüğü sorulması üzerine M.E.A., "Yapılan haksızlıkları düşündüm. Geçen sene 1 Mart’ta ‘Bağımsız adalet istiyoruz’ demiştik. İnşallah biz inşa edeceğiz" dedi.

Hakimin yüzüne bakmaya fırsat kalmadı

Tutuklanma kararı verildiği sırada hakimin tavrının sorulması üzerine M.E.A., "Mahkeme zaten en fazla 5 dakika sürmüştür. O nedenle yüzüne bile dikkat etme fırsatım olmadı. Tutuklama kararı çıktı" dedi.

Tutuklu kaldığı süre içinde neyi özlediği sorulması üzerine, cezaevinde yediği pilavı beğenmediğini ve annesinin pilavını özlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Annesi: Çocukların yeri orası değil

Anne Nazmiye Gök ise gazetecilerin, "Oğlunuz özgürlüğüne kavuştu, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna üzerine, gülerek "Önce oğluma pilav yapacağım" dedi. Nazmiye Gök ardından da "Çok mutluyum. Çocukların yeri orası değil" diye konuştu.

M.E.A.’nın avukatlarından ve CHP İl Başkan Yardımcısı Ulaş Çalıkuşu, "Biz bütün sorgu ve mahkeme aşamasında yanındaydık. Arkadaşımız M.E.A., orada efendiliğinden hiç ödün vermedi. Dışarı çıktıktan sonra da yine efendiliğini bozmadı. Herkesi vicdanına bırakıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.

Erdoğan’a hakaretten tutuklanan liseli serbest
Konya'da 16 yaşındaki liseli genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!