Engelli öğrenciye arkadaş desteği

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenciye arkadaş desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 12:35

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan ve lise eğitimini sürdüren engelli Eyüp Bozkurt, okula arkadaşları sayesinde devam edebiliyor.

Haberin Devamı

Tatvan Atatürk Lisesinde okuyan ve bedensel engelli olduğu için her gün tekerlekli sandalyeyle okula gidip gelen Eyüp Bozkurt, okul müdürü ve arkadaşları sayesinde eğitimine devam edebildiğini söyledi.

Bozkurt, arkadaşlarının yardımıyla her gün 1 kilometrelik yolu aşmak zorunda kaldığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bir yıl önce kaslarımda erime başladı. Bu erime nedeniyle artık yürüyemez oldum. Bu sorun yüzünden artık okula gitmemeyi düşünüyordum. Fakat arkadaşlarım ve okul müdürüm eve gelerek beni ikna ettiler. Her gün beni okula getirip götüreceklerini söylediler. Evimiz okuldan bir kilometre uzaklıkta. Her gün 2 arkadaşım eve gelerek beni alıyor. Eski bir tekerlekli sandalyeyle, okula gedip geliyorum.”
Arkadaşlarının kendisi için çok büyük bir fedakarlık gösterdiğini, onlara yük olduğunu düşündüğü için vicdan azabı çektiğini anlatan Bozkurt, okulda asansör bulunmadığı için arkadaşlarının yardımıyla sınıfına çıkarıldığını dile getirdi.

DESTEK BEKLİYOR
Tek isteğinin tekrar eski sağlığına kavuşup yürümek olduğunu kaydeden Bozkurt, iyileşebilmesi için kök hücrelerinin değişmesi gerektiğini ve bu tedavinin çok pahalı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ailesinin bu tedaviyi yaptıracak ekonomik imkana sahip olmadığını belirten Bozkurt, hayırseverlerden destek beklediğini kaydetti.
Bozkurt, “Her gün arkadaşlarımı rahatsız ettiğim için üzülüyorum. Fakat onların dışında beni okula getirip götüren yok. Bir akülü arabam olsa belki onlar da beni bu kadar zorlukla taşımayacak. Ancak ben her koşulda sıkıntılarıma ortak olan sınıf arkadaşlarıma minnettarım” diye konuştu.

“EYÜP AKÜLÜ BİR ARABAYA İHTİYAÇ DUYUYOR”
Tatvan Atatürk Lisesi Müdürü Fırat Kıranşal ise 2007-2008 eğitimin başlanmasından bu yana Eyüp'ün okula arkadaşlarının yardımıyla devam ettiğini söyledi.
Lise birinci sınıfta okuyan Eyüp'ün, bir yıldan bu yana yürüyemediğini belirten Kıranşal, şöyle konuştu:
“Öğrencimiz bu eğitim döneminde yürüyemediği için okula gelemeyeceğini bildirdi. Biz de aileyi ziyaret ederek kardeşimizi ikna ettik. Arkadaşları eşi benzeri olmayan bir yardımlaşma örneği gösteriyorlar. Eyüp'ü her gün okula getirip götürüyorlar. Bu öğrencimizin bir akülü arabası olursa çok rahat edecek.”
Bozkurt'un sınıf arkadaşı Ferhat Bayram da arkadaşını okula getirip götürdükleri için çok mutlu olduğunu ifade ederek, Eyüp'ün okula devam etmesine yardımcı oldukları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!