Empedokles neyi buldu ya da icat etti? Empedokles buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Empedokles neyi buldu ya da icat etti Empedokles buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 15:12

Dünyanın neresinde olursa olsun buluş yapan insanların ismi her zaman nesilden nesle aktarılmıştır. Çünkü buluş yapmak bilime önemli bir katkı olmasının yanında insanlara avantajda sağlamaktadır. Her yeni buluş insanlığın artısı olmaktadır. Empedokles neyi buldu ya da icat etti? Empedokles buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Empedokles, M.Ö 494 yılında Agrikentum kentinde dünyaya gelmiştir. Dünyaya geldiği bu kent Sicilya'da bulunan bir Yunan kolonisiydi. Empedokles, Sokrates öncesi düşünürler arasında en önemli olanlarından birisidir. M.Ö 470 yılında babası Agrikentum kentinin tahtını ele geçirmede önemli bir rol oynamıştır. Hatta bu taht Empedokles'e teklif edilmiş ancak o bunu kabul etmemiştir.

Empedokles Neyi Buldu ya da İcat Etti?

Empedokles, ortaya attığı düşünceleri ile büyücü olarak görülmüştür. Çünkü ona göre sahip olduğu bilimler $bilgiler oldukça özeldi. Hatta bu bilgiler ile Hades'in ülkesinden ölüleri bile geri getirebileceğini ileri sürmüştür. Tabi doğal olarak ortaya koyduğu düşünceler insanlar tarafından onu büyücü gibi görmelerine neden olmuştur.

Haberin Devamı

Empedokles'in en önemli buluşu ise toprak öğesini temel öğelerden birisi olarak kabul etmesidir. Çünkü o tarihlerdeki doğa düşünürleri temel öğe olarak su, ateş ve havayı benimsemişlerdi. Ancak Empedokles bu öğelere toprağı da ekleyerek bütün öğeleri birlikte kullanan ilk düşünür olmuştur. Ayrıca bu temel öğelerin sevgi ve nefret gücüyle birleşip ayrıldıklarını söyler.

Empedokles Buluşları ve Bilime Katkıları

Empedokles sahip olduğu bilgilerin üst düzey olduğunu düşünüyordu. Bundan dolayı çevresinde çok özel bir insan olarak tanınmıştır. Yaptığı çalışmalar ve bilgilere dayanarak insanlara faydalı olmak için hayatını çok farklı devam ettirmiştir. Bu hayatın çoğu bilimle iç içe geçmiştir. Ayrıca kendinden sonraki birçok filozofa örnek olmuştur.

Empedokles'in ölümü konusunda ise birçok rivayet vardır. Bir rivayete göre Empedokles kendisini intihar ederek öldürmüştür. Bunun için Etna Yanardağına atladığı söylenir. Diğer rivayet ise Empedokles'in normal olarak öldüğü söylenir. Bundan dolayı 60 yaşına geldiğinde normal sebeplerden öldüğü söylenir. Ancak hangi rivayetin doğru olduğu konusunda bilgi yoktur. Ayrıca Empedokles için her zaman bilim çok önemli bir unsur olarak görülmüştür.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!