Elfler gerçek mi? Elfler hakkında efsaneler ve hikayeler hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Elfler gerçek mi Elfler hakkında efsaneler ve hikayeler hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 23:46

Pek çok halkın efsanesinde, dışarıdan insanlara çok benzeyen, ama yetenekleri ve fizyolojileri onlardan daha farklı olan bazı yaratıklar vardır. Anlaşılmaz büyülü ve uzun ömürlü yeteneklere sahip olan yaratıklar ise, elflerdir. Dünyanın her yerinde yaşayan insanlar, bu eski insanların gerçekte mi yoksa sadece masallarda mı var var olduğunu sıkça tartışıyor. Elfler gerçek mi tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Elfler, farklı halkların kültürlerinde yer alan büyülü ve uzun ömürlü insana benzeyen kahramanlardır.

Elfler Gerçek mi?

Farklı halkların, elflerin farklı olay be görüntülerde geçtiği bazı mitleri vardır. Ama tarih, gerçek ve gizemli buluntularla ile ilgili gerçekleri işaret eder. Kuzey Amerika’da yer alan Kızılderililer, doğaüstü yeteneklere sahip olan nazik, küçük insanlar hakkında bir efsaneye de sahiptir. Yerleşim yerinde bulunan kazılar da buna genellikle tanıklık ediyor. Burada arkeologlar, o zamanlar eski insanların bilmediği çeşitli malzemelerden yapılmış olan belirsiz bir amacı olan nesneler de buldular.

Elfler Hakkında Efsaneler ve Hikayeler Hakkında Bilgiler

1932'de San Pedro'da gerçekleştirilen kazılar sırasında bir mumya bulundu. Arkeologların gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda iskeletin, yaklaşık olarak 65 yaşında doğal nedenlerden dolayı ölen 30 cm boylarında bir adama ait olduğu tespit edildi. Bu gibi sıra dışı bir bulgunun sahibi ise, uzun bir süre yaşamadı ve ölümünden sonra da mumya gizemli bazı koşullar altında ortadan kayboldu. Yerli halk, bu gibi eşyaların kendi bölgelerinde çok nadir olmadığını ifade ediyor. Ama bu sözlerin hiçbir belgesel onayı da bulunmuyor.

Haberin Devamı

1837 yılında arkeologlar Ohio'da gerçekleştirilen tarihi kazıların yapıldığı küçük bir mezarlık keşfettiler. Mumyaların birçoğunun büyümesi ise onlara tuhaf geldi. Bu nedenle de 1 metreyi geçmediler ve bazı araştırmacılar bunun bir elf mezarlığı değil de, bütün bir pigme kabilesi olduğunu ifade ediyor.

1996 yalında İzlanda'da Kopavogur Tepesi'nde yapılan kazı çalışmaları sırasında çok garip bir olay yaşandı. Yerliler bu sitenin bir elf yerleşimi olduğunu düşündüler ve arazinin tesviye edilmesini de protesto ettiler. Gerçekleştirilen çalışmalar sırasında anlaşılamayan bir şey oldu ve tüm ekipman kazıdan bir gün kadar önce bozuldu. Bu nedenle de faaliyeti azaltmak gerekiyordu. İnşaat şirketi bir daha o bölgeye geri dönmedi ve binayı da başka bir yere inşa etmeyi tercih etti. Ülkenin başkentinde ise, yönetici 30 yıldır farklı bir şekilde etkilenen insanlarla özel bir iletişim kuran özel bir elf okulu bile bulunuyor. İnsan vücudu Hayatı boyunca değişir ve ölümsüzlük bu göstergeyi hiçbir zaman etkilemez. Ama elfler yaşlanmaz ve gençlikte geliştirdiği beceriler ise, geri dönüşü olmayacak şekilde kaybolur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!