Eğitimci İbrahim Arıkan vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eğitimci İbrahim Arıkan vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 13:20

MEF Okulları’nın kurucusu ve MEF Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı, eğitimci, iş adamı İbrahim Arıkan hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı

1972 yılından bu yana eğitim sektörüne getirdiği yeniliklerle tanınan, Türkiye’nin ilk profesyonel kargo taşımacılık şirketi Yurtiçi Kargo’yu kuran, MEF Okulları’nın kurucusu ve MEF Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı, Arıkanlı Holding’in Kurucusu ve 15 bini aşkın çalışanı bulunan İbrahim Arıkan bu sabah vefat etti.

Arıkan’ın cenazesi, 4 Şubat Perşembe günü saat 12.00’de MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde yapılacak törenin ardından, Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Taziyeler 4 Şubat  Perşembe günü 17.30-19.30 arasında, 5 ve 6 Şubat’ta ise 16.00-18.00 saatleri arasında MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde ailesi tarafından kabul edilecek. 

İbrahim Arıkan’ın ölüm haberi, Twitter’da da gündem oldu ve Trend Topic (TT) listesine girdi.

Haberin Devamı

İbrahim Arıkan kimdir?

1941 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Salur köyünde doğdu. İlkokul öğretmeni olmak üzere sınavla Mimar Sinan İlköğretmen Okulu’na girdi. Okuldaki başarılarından dolayı, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’na seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nu ve Fen Fakültesi Fizik–Matematik Bölümünü 1968 yılında tamamladı. 1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde asistanlık görevini yürüttü.

1972 yılında MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi’ni kurdu. 1982’de Türkiye’de ilk kargo şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş’yi, 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullardan oluşan MEF Okulları’nı kurdu.

11 Şubat 1996’da tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş şemsiyesi altında topladı. 2012’de de tüm bilgi ve birikimini yükseköğretime aktarmak amacıyla MEF Üniversitesi’ni Maslak Kampüsü’nde kurdu.

Ayrıca İbrahim Arıkan ÖZ-DE-BİR’in (Özel Dershaneler Birliği Derneği) Kurucu Başkanlığı’nı 1985’ten 2005’e kadar yürüttü. “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir eğitimci olması, 200 bin öğrencinin yetişmesine katkı sağlaması, değişik sanayi ve hizmet sektörlerindeki atılımcı kişiliği ile önder olması” nedeniyle, 14 Mayıs 2001 tarihinde KKTC Leke Avrupa Üniversitesi (European University of Lefke) Senatosu tarafından oybirliği ile işletme bilim dalında kendisine ‘Onursal Doktor’ unvanı verildi.

Haberin Devamı

“İş dünyasında oluşturduğu şirketler, kurduğu sistem ve yarattığı markalardan dolayı 16 Nisan 2009’da ‘Liderlik Onur Ödülü’ne layık görüldü. “Başarılı iş hayatının yanında; farklı bir eğitim anlayışıyla kurduğu MEF Eğitim Kurumlarını eğitim dünyasına kazandırması” nedeniyle, 22 Mayıs 2009’da Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinden Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında ‘doktora’ verildi.

‘Modern Fizik’, ‘Biz Bize’, ‘Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık’, ‘Kurum Başarısı İçin’, ‘Yöneticiye Mektup’, ‘Her Durumda Başarmak’, ‘Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar’, ‘Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur’, ‘Ya Yenilenirsin ya da Yenilirsin’ ve ‘Öğreten Öğretmen Öğrenen Öğrenci’ adlı 10 kitabı, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunuyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!