Eğitim sendikası serbest kıyafet eylemine devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Eğitim sendikası serbest kıyafet eylemine devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 12:37

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı, geçen eğitim-öğretim yılında başlatılan 'Derslere serbest kıyafetle girilmesi' eylemine bu yıl da devam edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen üyeleri, kamudaki kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi taleplerine dikkat çekmek amacıyla geçen eğitim-öğretim yılında Manisa merkezdeki okullarda, derslere serbest kıyafetle girdi. Eylemde kadınlar türban, erkeklerse yakası açık gömlekler giydi. Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 1980 yılından bu yana var olan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kamu çalışanını olumsuz etkilediğini savundu. Eylemin kılık-kıyafet yönetmeliğindeki yasağın kaldırılıncaya kadar devam edeceğini anlatan Sofuoğlu şöyle konuştu:
"Yalnızca okullarda değil, kamu, kurum ve kuruluşlarındaki insanlarımız artık kılık-kıyafet yönetmeliğindeki sınırlamaları dikkate almadan milletimizin değerlerine, genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olarak hizmet vermek istiyor. Geçen yıl bunun için Memur-Sen Genel Merkezi 'Özgürlük İçin 10 Milyon imza' kampanyası başlatmış ve 12 milyon 300 bin imza toplamıştır. İmzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e iletilmiştir. Ancak hala düzenleme olmamıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!