Eğitim materyallerini taşıyan tırlar yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim materyallerini taşıyan tırlar yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 16:53

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında bin 400 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerini taşıyan tırları uğurladı. Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına çok hızlı bir şekilde başladıklarını ve bu süreçte bazı ilklerin yaşandığını belirterek “Birincisi, Milli Eğitim tarihinde ilk kez tüm okullara bütçe göndermeye başladık. İkinci önemli adımımız ise eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için bu yıl tüm öğrencilere ücretsiz olarak yardımcı kaynak kitaplar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Elmadağ Hasanoğlan Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Özer, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık süreçlerinde atılan yeni adımlar hakkında şunları söyledi:

40 BİN ANA SINIFI İÇİN YOLA ÇIKTIK
“Okul öncesi eğitime erişimdeki kısıtlamalar eğitimdeki fırsat eşitliğini zedelediği gibi okullar arası başarı farkının ortaya çıkmasında da baş faktörlerinden birisi olarak önümüzde durmakta. Türkiye ilkokulda, ortaokulda, lisede, yükseköğretimde okullaşma oranlarını ciddi oranlarda artırmasına rağmen okul öncesi eğitimde istediği seviyeye gelememişti. İşte bunun için biz okul öncesi eğitime ağırlık vererek dedik ki ‘Üç yaşındaki yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50’ye, dört yaşındaki yüzde 35 olan okullaşma oranlarını yüzde 70’e, beş yaştaki yüzde 78 olan okullaşma oranlarını da yüzde 100’e çıkartacağız.’ Bunun için 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni ana sınıfını yapmak için yola çıktık.

Haberin Devamı

OKULLARA BÜTÇELER GÖNDERİLDİ
Bakanlık daha önce sadece ortaöğretim kurumlarına bütçe gönderiyor ama diğer kademelere il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri üzerinden bütçe veriliyordu. İlk kez okulların temizlikten kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bütçe ilgili genel müdürlüklerimize gönderildi. Bu, Millî Eğitim tarihimize yıllardan beri özlenen, konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı. Gerçekten bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Okul yöneticileri okulların ihtiyaçlarını karşılamak için bu bağlamda herhangi bir kimseyle iletişim kurma gereği duymayacak ve yöneticiler bu vesileyle eğitimin kalitesine odaklanmak için önemli bir fırsata kavuşacaklar.

136 MİLYON KAYNAK KİTAP GÖNDERİLDİ
Son yirmi yılda eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için tüm öğrencilere ders kitapları ücretsiz veriliyor. İkinci önemli adım olarak bu yıl yardımcı kaynak kitaplar da ücretsiz verildi. Şu an itibarıyla 136 milyon kaynak kitabı öğrencilerimize ulaştırdık. 12 Eylül tarihinde yeni eğitim öğretim yılı başladığı zaman çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları olmayacak; yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve ücretsiz bir şekilde ulaşmış olacak.

Haberin Devamı

YÜZDE 74’E YAKIN İYİLEŞTİRME YAPILDI
Konuşmasında ek ders ücretlerine de değinen Bakan Özer, “Eğitim öğretim yılı başlamadan ek ders ücreti karşılığı derse giren öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerle ilgili çok ciddi iyileştirme yaptık. Şu anda aldıkları ücretler asgari ücretin üzerine çıktı. Usta öğreticiler şu an 7 bin 400 lira ücret alıyor. Yüzde 74’e yakın bir iyileştirme oldu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!