Eczacılık İçin Kaç Net İle Puan Gerekir, Hangi Dersler İyi Olmalı Ve Günde Kaç Soru Çözülmeli? (Tyt-Ayt 2022)

Güncelleme Tarihi:

Eczacılık İçin Kaç Net İle Puan Gerekir, Hangi Dersler İyi Olmalı Ve Günde Kaç Soru Çözülmeli (Tyt-Ayt 2022)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 11:06

Üniversite sınavı adına yüksek puan alarak eczacılık bölümünü okumak isteyenler, eczacılık için kaç net ve puan gerektiği hakkında araştırma yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra üniversite sınavında eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; oldukça önemli bir puan almalıdırlar. Eczacılık için kaç net ile puan gerekir? Eczacılık için hangi derseler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Eczacılık kazanmak için nasıl çalışılması gerektiği, hangi derslere daha fazla çalışılması gerekiyor, gün içerisinde kaç soru çözülmeli gibi birçok soru, öğrenciler tarafından çok sık bir şekilde sorulmaktadır. Eczacılık dahil pek çok bölüm adına doğru bir şekilde çalışmak, sınavda başarı sağlamanın en önemli anahtarıdır. Bununla beraber eczacılık bölümü oldukça fazla istenen ve birçok kişinin hayalini süsleyen bir bölümdür. Bu yüzden bu bölümü kazanmak adına ve pek çok rakibin geride bırakacak potansiyele sahip olması gereklidir. Eczacılık için taban ve tavan puanları bilinmeli, ne kadar puan alınacağı tahmini olarak hesaplanmalıdır. 

 Eczacılık İçin Kaç Net İle Puan Gerekir? 

 Eczacılık fakültesini kazanmak adına girilmesi gereken ilk sınav TYT olarak tanımlanabilir. TYT; temel yeterlilik olarak da tanımlanmaktadır. Bu sınava bütün öğrencilerin katılması gereklidir. Matematik, Türkçe, Sosyal ve Fen Bilimleri açısından sorular sorulmaktadır. Girilmesi gerekli olan ikinci oturum ise AYT şeklinde isimlendirilmektedir. Bu oturum; alan yeterliliği şeklinde de isimlendirilir. Eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; AYT sınavında fen bilimleri ve matematik testlerini çözmek mecburiyetindedirler. 

Haberin Devamı

 Eczacılık bölümü eğer iyi bir üniversitede okumak isteniyorsa alınacak olan puan 400 puanın üzerinde olmalıdır. Bununla beraber puana bağlı şekilde sıralamanın da ilk 35 binin içerisinde olması gerekmektedir. Her sene sıralama ve puanlar değişse bile önceki seneler fikir edinme konusunda yardımcı olmaktadır. İlk 35 bin kişinin içerisine girildiği zaman eczacılık bölümü tercih edilebilir.

  Eczacılık İçin Hangi Dersler İyi Olmalı?

  Eczacılık kazanmak için hangi dersler iyi olmalı sorusunun cevabı; tüm derslerin önemli olduğudur. Eczacılık bölümü için her dersin oldukça fazla önemi bulunmaktadır. Bununla beraber istikrarlı bir şekilde çalışmak oldukça önemli bir konudur. Bir gün çalışıp bir hafta çalışmayı bırakmak ile eczacılık fakültesi kazanılmayacaktır. Bununla beraber her gün aynı azim ve aynı istikrar ile çalışılacağına inanılıyor ise tüm derslere aynı oranda çalışmak gerekir. 

Haberin Devamı

 Eczacılık bölümünü kazanmak; pek çok öğrencinin hayalini kurduğu bölümler içerisinde yer almaktadır. Hem oldukça konforlu hem de önü çok açık bir meslek olması, bölüme olan ilginin artmasına neden olmaktadır. Doğru plan yapmak ve tüm derslere çalışmak, eczacılık fakültesini kazanmak ve bu konuda önemli bir avantaj kazanılmasına yardımcı olacaktır. 

 Ders çalışma planı; kişinin kendisine göre belirlenmeli ve hazırlanmalıdır. Hangi derste eksik var ise ve hangi derste zorluk çekiliyorsa bunu bilmek ve daha fazla çalışmak gerekmektedir. Eksik olunan noktalar doğru ve planlı biçimde tamamlandığı zaman sınavda zor sorular ile karşılaşılınca çözmek daha kolay olacaktır.

Haberin Devamı

  Eczacılık İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli? (TYT-AYT 2022) 

 Eczacılık için gün içerisinde öğrencinin önemli ölçüde soru çözmesi gerekmektedir. Her konu sonrasında yeterli oranda soru çözmek, karma sorulardan oluşmuş olan denemeleri bitirmek, konunun tekrarı açısından oldukça önemlidir. Konuları unutmamak, bol bol soru görmek ve pratik yapmak adına deneme çözmeye erkenden başlamak önemlidir. Ders çalışmaya başladıktan sonra bir ay içerisinde deneme testleri çözülmelidir. Deneme testlerinin çözümünün yararlarını en geç birkaç ay içerisinde fark etmek mümkündür. Eczacılık hedefi olan kişilerin gün içerisinde minimum 300 ile 400 soru çözmesi gereklidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!