E-Kurs Nedir? E-Kurs Öğretmen ve Öğrenci Başvuru Ekranı

Güncelleme Tarihi:

E-Kurs Nedir E-Kurs Öğretmen ve Öğrenci Başvuru Ekranı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 08:34

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları (e-kurs) öğrenci ve öğretmen kayıtları devam ediyor. Peki; e-kurs nedir?, EBA e-kurs öğrenci kayıt ne zaman başlıyor?, E-Kurs başvuruları ne zaman bitiyor?, E-Kurs öğrenci girişi nasıl yapılır?, EBA E-Kurs öğretmen girişi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan E-Kurs, bir portal üzerinden hem öğretmenlere hem de öğrencilere destek veren bir online uygulamadır. Öğrenciler bu kurs sayesinde istedikleri herhangi bir ders hakkında bilgi alabiliyorlar. Bunun yanında ders hakkındaki yöntemleri de öğrenebiliyorlar.

E-Kurs sayesinde kendi branşlarında kurs vermek isteyen öğretmenler e-kurs modülü üzerinden kurs vermek istediklerini beyan edebiliyorlar. Öğrenciler, o öğretmene ait dersin kursunu almak istediklerinde ise sistem üzerinden ek kurslar açılabiliyor. Öğretmenlerin e-kurs işlemlerini yapabilmeleri için öğrenciler gibi EBA sistemine üye olmaları ve giriş yapmaları gerekmektedir.

EBA E-KURS GİRİŞ EKRANINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

E-KURS ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Haberin Devamı

E-Kurs 2. dönem öğretmen başvurularının alınması ve ücreti öğretmen başvurularının yapılması 26 Aralık 2015 tarihinde başladı. 2. Dönem öğretmen başvuruları 2 Ocak 2016'da son bulacak. E-Kurs 3. dönem (yaz) başvuruları ise 1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılabilecek.

E-Kurs Nedir E-Kurs Öğretmen ve Öğrenci Başvuru Ekranı

E-KURS ÖĞRENCİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

E-kurs 2.dönem öğrenci başvuruları 3-18 Ocak 2016 tarihleri arasında alınacak. E-kurs 3. dönem (yaz) başvurularını ise öğrenciler 6-12 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirecekler.

EBA E-KURS ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Tüm resmi okullar ve ilçe ile il Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaşan öğretmenler ilk olarak ''Yönetici Modülüne'' giriş yapmalıdır.

Yönetici modülüne giriş yapıldığında; ilgili boşluklar doldurulmalı ve açılan pencerenin sağ kısmında bulunan ilgili kuruma ait DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinerek, şifre işlemi yapılabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!