Dyson Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor? Dyson Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Dyson Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor Dyson Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 20:58

Dyson Limited Şirketi, günümüzde ismini çok sayıda ülkeye duyurmayı başarmış olan şirketlerden bir tanesidir. Dyson şirketi İngiltere merkezlidir. Dyson markasının kim tarafından ve nerede kurulduğunu, tarihçesini, hangi ülkeye ait olduğunu, ne zaman kurulduğunu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dyson markası; elektrikli süpürgeleri, hava temizleyicileri, el kurutma makineleri, pervanesiz fanlar, saç kurutma makineleri, ısıtıcılar ve ışıklar gibi çok çeşitli ev aletlerini tasarlayıp üretmekte olan bir şirkettir.

Dyson Hangi Ülkenin Markasıdır?

Dyson, 1991 senesinde James Dyson tarafından kurulmuş olan bir İngiliz teknoloji şirketidir. Dyson markasının temel kapsamına bakıldığında elektrikli süpürge, pervanesiz fanlar, el kurutma makinesi ve ısıtıcıların tasarlanıp üretildiği görülmektedir. Ürünleri elliden çok daha fazla olan ülkeler içerisinde satılmaktadır ve Şubat 2018 tarihi itibari ile de dünya genelinde 14.000'den fazla kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

Dyson Nerede Üretiliyor?

Dyson, İngiltere, Malezya, Singapur ve Filipinler'de mühendislik, araştırma, geliştirme ve test operasyonları yapan küresel bir teknoloji şirketidir. Markaya ismini veren kurucu ve baş mühendisi James Dyson, 1978’de evini temizlerken elektrikli süpürgesinin emiş gücünün azaldığını farketti ve nasıl daha farklı bir elektrik süpürgesi yapabileceği konusunda araştırmalara başladı. Elektrik süpürgelerinde yer alan toz torbasının emiş gücünü azalttığını düşünen James Dyson, “torbasız bir elektrikli süpürge olabilir mi”? İlhamıyla yola çıktı.

Haberin Devamı

Royal College of Art’da mobilya tasarımcılığı ve iç tasarım okuyan James Dyson, henüz öğrenciyken yüksek hızda çıkartma gemisi Sea Truck'ı tasarladı ve daha sonra da çimleri ezmeyen bir el arabası icat etti. Farklı makineler tasarlamaya odaklanan Dyson, evinin yakınında küçük bir atölyede torbasız elektrikli süpürge üzerine çalışmalarına başladı. Tam 5 yıl bu konu üzerine çalışan ve bu süreçte birçok prototip hazırlayan Dyson, 5127. denemesinde dünyanın ilk torbasız ve yüksek çekim gücüne sahip elektrikli süpürgesini buldu. 

1993’te pazara girene kadar tam 15 yıl ürünü iyilşetirme üzerine çalışan Dyson, büyük emeklerle hazırladığı G-Force’u Japonya’da satmayı başardı ve bu ürün üzerinden pek çok ödülün de sahibi oldu. Aynı yıl kendi adını taşıyan yeni bir model üretmek için İngiltere’de çalışmalara başladı ve kendi araştırma merkezi ve fabrikası Dyson Ltd.’yi açarak sigara dumanı ve mikroskobik toz taneleri gibi çok ince partikülleri toplayabilen bir cihaz geliştirdi. Dyson Root Cyclone Sistemi olarak adlandırdığı bu teknoloji sayesinde geleneksel toz torbalarının yerini, iri toz ve kir parçacıklarını havada ayrıştırırken mikroskobik partikülleri de hapsedebilen iki siklon odacığı aldı. Bu buluştan sonra Birleşik Devletler pazar raflarındaki yerini alan Dyson Root Cyclone, o güne kadar en çok satan elektrik süpürgesi modeli oldu.

Haberin Devamı

İngiltere'de bir garajda işe başlayan Dyson, kurulduğu 1993 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bugün, Birleşik Krallık'ta Malmesbury ve Hullavington'da 800 dönümlük bir alana yayılan iki teknoloji kampüsü ve Singapur'da küresel bir genel merkezi bulunuyor. Bir aile şirketi olan Dyson, 6.000 mühendis ve bilim insanı da dahil olmak üzere, küresel olarak doğrudan 14.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor. Uluslararası alanda 83 pazarda ürün satışı yapıyor.

Bugün genel merkezinin bulunduğu Singapur'da, mevcut yazılım ve elektronik mühendisliği ekiplerini ikiye katlayarak 250 mühendis daha almayı planlayan Dyson; Singapur Teknoloji Merkezi Science Park 1'i dijital, mühendislik ve küresel siber güvenlik çalışmaları için bir merkez haline getirmeyi planlıyor. Alandaki yeni Siber Füzyon Merkezi; gelecekteki teknolojileri güvence altına almaya, Operasyonel Teknolojiler (OT) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi alanlarda araştırma ve geliştirmeye odaklanacak.

Haberin Devamı

Dyson, devrim niteliğindeki ürünleri ve teknolojileri tasarlamak için 2,75 milyar sterlinlik bir iş yatırımı yapıyor. Dyson, katı hal pil hücrelerine, yüksek hızlı elektrik motorlarına, görüntü sistemlerine, robotiklere, makine öğrenim teknolojilerine ve yapay zekaya odaklanan küresel ekiplerle yeni teknolojiler geliştiriyor. İlk torbasız elektrikli süpürge olan DC01'in 1993 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana Dyson, saç bakımı, hava temizleme, robotik, aydınlatma ve el kurutma için problem çözücü teknolojiler tasarlıyor.

Dyson Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü, geleneksel bir üniversitenin akademik titizliğini küresel bir teknoloji şirketinde uygulamalı ve gerçek dünya deneyimiyle birleştiren yeni bir eğitim modelidir. Dyson’da lisans öğrencilerine ilk günden itibaren maaş ödenir ve öğrencilerden öğrenim ücreti alınmaz.

Haberin Devamı

2002 yılında kurulan James Dyson Vakfı, bir hayır kurumu olarak aday mühendisleri güçlendirmek, eğitimde mühendisliği desteklemek ve tıbbi araştırmalara yatırım yapmak için uluslararası olarak çalışıyor. Vakfın, tasarım ve mühendislik öğrencileri için her yıl düzenlediği uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülleri ise 2005'ten bu yana, mali olarak yaklaşık 250 icadı destekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!