Düz liselerin en birincisi

Güncelleme Tarihi:

Düz liselerin en birincisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 15:37

ESKİŞEHİR Atatürk Lisesi, Türkiye’deki klasik genel liseler arasında son 2 yıldır ÖSS’de birincilikler elde etmeyi başardı. Okul Müdürü Rıfat Günday, başarılarını disiplinli çalışmaya borçlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

2007 ÖSS sonuçlarına göre Türkiye’deki 1733 klasik genel lise arasında ÖSS sayısal 2 ve eşit ağırlıklı puan türünde birinci olan Eskişehir Atatürk Lisesi, 1930 yılındandan bu yana eğitim hizmeti veriyor. 1400 öğrencinin bulunduğu ve 60 öğretmenin görev yaptığı okulun müdürü Rıfat Günday, 2007-2008 öğretim yılında ÖSS 1’de Türkiye birinciliğini, ÖSS 2’de de sayısal 2 ve eşit ağırlık 2 puan türünde birinciliği, sözel 2’de ise ikinciliği elde ettiklerini kaydetti.

Başarılarının tesadüf olmadığını söyleyen Günday, 2006- 2007 öğretim yılında da ÖSS 1’de birinci, ÖSS 2’de de 2’inci olduklarını belirtti. 2007-2008 öğretim yılında ise hem ÖSS 1 hem de ÖSS 2’de Türkiye’deki genel klasik liseler arasında birinciliği elde ettiklerini kaydeden Günday, ÖSS’de yüzde 30 yerleştirme başarısını yakaladıklarını belirtti. Günday, başarılarıyla ilgili “Karşılıklı sevgi ve saygı olan yerde karşılıklı itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaat olan yerde disiplin, disiplin olan yerde huzur, huzur olan yerde başarı vardır. Başarı olan yerde ise Atatürk Lisesi vardır” dedi.
Çok sayıda bakan, milletvekili, akedemisyen, işadamı ve sinema sanatçısının mezun olduğu belirtilen Eskişehir Atatürk Lisesi’nden mezun olanlar arasında eski bakanlar Hasan Polatkan, Kemal Zeytinoğlu, Seygi Öztürk, Orhan Oğuz, Cemal Büyükbaş, Gündüz Ökçün, Yıldırım Aktuna, Genelkurmay eski başkanı Doğan Güreş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul eski belediye başkanı Bedrettin Dalan ile sinema sanatçıları Cüneyt Arkın ve Mete İnselel’in bulunduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Atatürk Lisesi Müdürü Rıfat Günday ile müdür yardımcılarını ÖSS’deki başarılarından dolayı kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!