‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 10:47

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle paylaştığı mesajda, “Dünyamızın geleceği, her biri gözbebeğimiz olan yavrularımızın sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanarak huzur dolu bir hayat sürmesi için tüm dünyanın yeni yollara ihtiyacı var. İnsanlık olarak ümitli olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 20 Kasım 1959’da Çocuk Hakları Bildirgesini, daha sonra 20 Kasım 1989’da ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi kabul etmesiyle, 1990 yılından itibaren kutlanmaya başlandı. Bakan Tekin, bu güne özel paylaşımında, Gazze’de hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekti ve şunları söyledi:

 HER 10 DAKİKADA 1 ÇOCUK ÖLÜYOR
“Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün. Ne yazık ki son günlerde, yaşanan savaşlar ya da açlığın pençesinde boğuşan çocuklar dünyadaki müreffeh ülkelerde yaşayan yaşıtları kadar şanslı değil. Televizyonlar, gazeteler Gazze’de her 10 dakikada 1 çocuğun bombalanan evlerin, okulların, hastanelerin ve ibadethanelerin enkazında can verdiğini tüm dünyaya anlatıyor. Bu şiddete maruz kalarak ağır şartlarda yaşamaya mahkûm edilen çocuklar ise en basit haklarından dahi mahrum kalıyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA DAHA ADİL BİR DÜNYA
Bu önemli günün tüm insanlık tarafından daha iyi anlaşılmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Dünyamızın geleceği, her biri gözbebeğimiz olan yavrularımızın sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanarak huzur dolu bir hayat sürmesi için tüm dünyanın yeni yollara ihtiyacı var. İnsanlık olarak ümitli olmalıyız. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocukların daha güzel, daha adil bir dünyada yaşamasını diliyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!