Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge Nedir, Nereden Ve Nasıl Alınır? Disiplin Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır

Güncelleme Tarihi:

Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge Nedir, Nereden Ve Nasıl Alınır Disiplin Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 11:12

Disiplin cezası almadığına dair belge e okul üzerinden, okul yönetimlerinden ya da e devlet üzerinden alınabilir. Disiplin cezası önemli bir ceza olduğu için okul değişikliklerinde ya da iş görüşmelerinde istenebilir. Bu durumda okuldan ya da e okul üzerinden, eğer mezunsanız e devlet üzerinden disiplin cezası almadığınıza dair belgenizi alabilirsiniz. Disiplin cezası almadığına dair belgenin ne olduğunu ve nasıl alındığını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Disiplin cezası alınmadığını gösteren belge okul yönetimlerinden temin edebilir. Bunun dışında e okul ya da e devlet üzerinden de belgenin alınması mümkündür. 

 Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge Nedir?

  Disiplin cezalarının en başında kopya, hırsızlık ya da toplum düzenini bozacak kavgalar gelir. Bu tür durumların içinde bulunan kişilerin siciline işlenecek şekilde disiplin cezası verilebilir. Bu kişilerin sicillerinde disiplin cezası vardır yazarak cezanın içerikleri de yazar. Bunun aksi olduğunda ise disiplin cezası yoktur yazar. Okuldan uzaklaştırma, atılma ya da disiplin cezası alma gibi durumlar öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra iş bulma süreçlerini de etkiler. 

 Birçok eğitim kuruluşu bu nedenle öğrenciler okul değiştirdiğinde disiplin cezası almadığına dair belge isterler. Bu sayede öğrencilerin herhangi bir ceza alıp almadığını kontrol ederek buna göre işlem yapmaktadır. Disiplin cezası almadığına dair belge bir bakıma öğrencilerin sicil belgesi olarak da kabul edilir.

Haberin Devamı

  Nereden ve Nasıl Alınır?

  Disiplin cezası alınmadığına dair belgeleri birçok yerden almak mümkündür. En kolay disiplin cezası almadığına dair belge öğrenciler tarafından e-okul üzerinden alınabilir. Diğeri ise okul yönetimi tarafından imzalı belge edinmektedir. Öğrenciler ilkokul, ortaokul ya da liseye gidiyorlarsa disiplin cezası almadığına dair belgeleri okul yönetiminden alabilirler. Üniversite öğrencileri ise bu belgeyi öğrenci işlerine başvuru yaparak temin edebilir. 

 Bu belge genelde öğrencilere yatay-dikey geçişlerde ya da okul değişikliklerinde lazım olur. Fakat bazı iş yerleri iş başvuruları sırasında da disiplin cezası almadığına dair belge isteyebilir. Öğrencilere kurumlar tarafından kınama, okul değiştirme, okuldan uzaklaştırma ya da örgün eğitim dışına çıkarma gibi cezalar verilebilir. 

 Disiplin Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır 

 Disiplin belgesi sorgulamak için öğrencilerin e-okul üzerinden hesaplarına giriş yapmaları gerekir. Giriş gerçekleştirdikten sonra disiplin işlemleri sayfasına girerek disiplin cezası bilgileri butonuna tıklamak gerekmektedir. Bu sayede disiplin cezası almadığına dair belgeyi çıkarabilir ve isteyen kurum ya da kuruluşa verebilirsiniz. Eğer sisteminden yapmak istemezseniz okul yönetiminden de disiplin belgesi alabilirsiniz. Üniversite öğrencisiyseniz bunu öğrenci işleri bölümünden talep etmeniz gerekir. 

Haberin Devamı

 Disiplin Cezası Alınmadığına Dair Belge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 Disiplin cezası kişilerin sicil belgesinde aktif olarak bulunan bir durumdur. İlköğretim kademesinde olunsa bile herhangi bir dönemde disiplin cezalarının sicilden silinmesi mümkün olmaz. Bundan dolayı disiplin cezası almadığını düşünen kişilerin önceki eğitim kademelerini de hesap etmesi ve bir belge beklentisi oluşturması gerekmektedir.

  Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise e devlet üzerinden alınan belgenin ayda yalnızca bir kez alınabildiğidir. Yani disiplin cezası almadı belgesini ayda yalnızca 1 kez alabilirsiniz. Aynı zamanda tüm belgelerin altında belge numaraları ve barkodlar olur. Bu bilgiler ile beraber belgeyi temin edecek olan kişiler ya da kurumlar belgenin doğruluğunu sorgulayabilirler. 

Haberin Devamı

 Doğal olarak belge üzerindeki değişiklikler evrakta sahteciliğe girer ve hukuki bir suç olarak kabul edilir. Bunun yanında e devlet üzerinden alınan belgelerin daha güvenilir olması sebebiyle kurumlar tarafından e-devlet üzerinden alınması da istenebilir. Bu nedenle belgeyi yalnızca biri ya da bir kurum istediğinde almanız önemlidir. Aksi halde istenen zamanda temin edememe ihtimaliniz bulunabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!