‘Dijital Öğrenme Köprüsü’ hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Dijital Öğrenme Köprüsü’ hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 11:28

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından lise öğrencilerinin çevrim içi platformlar ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek, güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla ‘Dijital Öğrenme Köprüsü’ kullanıma açıldı.

Haberin Devamı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Dijital Öğrenme Köprüsü’nde, öğrencilerin derslerinde, araştırmalarında ve proje çalışmalarında yararlanabilecekleri faydalı web siteleri yer alıyor. ‘Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar’, ‘Akademik Araştırma Siteleri’, ‘Çevrim İçi Kurslar ve Dersler’ ile ‘İstatistiki Veri Kanalları’ olmak üzere toplam dört bölümden oluşan platform, yerli ve yabancı kaynakları bir arada sunuyor.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNE ERİŞİM
Platformun, ‘Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar’ bölümünde gazete arşivleri ile Türkiye ve dünyadaki gazeteler taranarak tarihte yolculuk yapılabiliyor. Aynı zamanda dijital kütüphanelerde yer alan eserler ile istenilen içeriklere erişebiliyor, dijital ansiklopediler ve dergiler okunabiliyor. ‘Akademik Araştırma Siteleri’ bölümünde ise fen ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilen çalışma ve projeler için faydalı linkler ziyaret edilebiliyor. İstatistiki verilere ihtiyaç duyulduğunda da yerli ve yabancı sitelerin yer aldığı ‘İstatistiki Veri Kanalları’ bölümü kullanılabiliyor. ‘Çevrim İçi Kurslar ve Dersler’ bölümü ile eğitim, mühendislik, teknoloji, kültür, hukuk, sanat, yapay zekâ, kişisel gelişim, iş dünyası gibi alanlarda yer verilen çok sayıda kursa ve derslere ulaşabiliyor. Bu bölümde ayrıca dünyanın önde gelen üniversitelerin sunduğu açık kaynaklı derslere de erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER DE FAYDALANABİLİYOR
Dijital Öğrenme Köprüsü’, öğretmenlerin de çalışma ve projelerde yararlanabilecekleri faydalı linklerden oluşuyor ve zengin içerik yapısı ile birçok kaynağa erişimi sağlıyor. Platformun sürekli geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi hedefleniyor.

BAKMADAN GEÇME!