Derslerimizin En’leri çalıştayı 13 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Derslerimizin En’leri çalıştayı 13 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 09:27

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin düzenlediği ‘Branş Öğretmenleri Buluşması/Derslerimizin En’leri’ temalı çalıştay 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Branş öğretmenleri 28 Nisan’a kadar https://konferans.tozok.org.tr adresinden çalıştay için kayıt yapılabilecekler.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Okullar Derneği Ortaokul ve Lise Komisyonu işbirliğiyle düzenlediği çalıştay bu yıl 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştayda, branş öğretmenleri buluşarak derslerinin ‘en’lerini konuşacaklar. Derslerin olumlu ve olumsuz ‘en’leri değerlendirilerek, bunlara öneriler geliştirilecek ve öğleden sonraki oturumda ise iyi örnekler paylaşılacak. Etkinlikte, Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın konuşmacı olarak yer alacak. Branş öğretmenleri 28 Nisan’a kadar https://konferans.tozok.org.tr adresinden çalıştay için kayıt yapılabilecekler. Türkiye Özel Okullar Derneği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Müfredat kapsamı ve sıralaması göz önünde bulundurulduğunda, olumlu olarak değerlendirilen noktalar, mutlak kazanımların müfredat bazında uygulanabilirliği, disiplinlerarası işbirliği kapsamında derslerimizin En’lerinin bütünselliği ve etkin öğrenmedeki yeri, müfredat kapsamında hangi yönlerin geliştirilmesi gerektiği, geliştirilmesi gereken yönlerden hangilerinin değerlendirerek olumluya çevrilebileceği, farklılaştırılmış eğitim yöntemleri kapsamında değerlendirme, son bölümde ise çalıştaya katılan her katılımcı ‘iyi örnek’ olarak değerlendirdiği uygulama, yöntem, teknik ve düşüncesini diğer katılımcılarla paylaşacak. Ana salonda Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın konuşmacı “Branş Öğretmenleri Buluşması / Derslerimizin En’leri” temalı Çalıştayda; Lise branşları: Türk Dili ve Edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, yabancı dil, ikinci yabancı dil, PDR ve müdür yardımcıları, Ortaokul branşları: Türkçe, sosyal bilgiler, fen bilgisi, matematik, fen bilgisi, yabancı dil, ikinci yabancı dil, PDR ve müdür yardımcıları olarak belirlendi. Eğitim sistemimiz için yararlı sonuçlar alacağımıza inandığımız çalıştay için branş öğretmenlerimiz 28 Nisan’a kadar https://konferans.tozok.org.tr adresinden kayıt yapılabilecekler.”

BAKMADAN GEÇME!