Dersler evde de İstiklal Marşı ile başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dersler evde de İstiklal Marşı ile başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2020 15:56

Uğur Okulları’nda uzaktan eğitim tıpkı okulda olduğu gibi pazartesi sabahları İstiklal Marşı ile başlıyor Cuma akşamüstü İstiklal Marşı ile bitiyor. Öğrenciler bayrak törenine ekran karşısında evlerinden katılıyor.

Haberin Devamı

Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu,  “online eğitimlere her pazartesi 09.55’te bağımsızlık ruhumuzu temsil eden eserimiz İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyarak başlıyor, her cuma 16.25’te yine Marş ile sonlandırıyoruz” dedi. Kulaberoğlu bu süreçte öğretmenlerle beraber okulu öğrencilerinin evine taşıdıklarını belirterek “Öğrenciler, işlenen ders müfredatının yanı sıra sabah sporundan okuma saatine, sanal tur önerilerinden deney çalışmalarına kadar uzanan geniş bir program ile öğrenimini sürdürüyor” diye konuştu.

Geçmişin deneyimini geleceğin eğitimi ile buluşturduklarını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojik altyapımızla kesintisiz olarak eğitim hizmetimizi sunmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin her süreçte yanlarındayız, müfredatımızı layıkıyla işlerken öğretimi destekleyen tüm çalışmalarımızı da aksatmadan devam ettiriyoruz. Derslerimizde yüzde 95’in üzerinde devamlılık sağlıyoruz, öğrencilerin derslere katılımı ve devamları takip ediliyor, devamsızlıklar velilere iletiliyor. Öğrenci koçlarımız her gün ve her hafta öğrenci ve velileri ile iletişim kurup sürecin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlıyorlar. Rehber öğretmenlerimiz öğrenci, veli ve öğretmenlerimize Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerine devam ediyorlar.”

Haberin Devamı

Aynı uygulamayı Kayseri’de gerçekleştiren bir özel okulun müdürü olan Murat Öztemur ise öğrencilerine okulun boş koridorundan seslenerek şunları söyledi:
"Zorunlu evde kalma sürecinde biz sizlerle birlikte yaptığımız her şeyi özledik. Ders yapmayı özledik, koridorda koşuşturmanızı özledik, birlikte coşkuyla İstiklal Marşı okumayı özledik. İnanıyoruz ki kısa bir süre sonra tekrar birlikte olacağız. Bugün büyük fedekarlıklarla çalışan ve görevleri başında yaşamlarını kaybeden sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bu süreçte hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımız için birlikte saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okuyacağız."

BAKMADAN GEÇME!