Depremzede kardeşlerin tıp fakültesi sevinci

Güncelleme Tarihi:

Depremzede kardeşlerin tıp fakültesi sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 14:23

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan ve depremin ardından Adıyaman'da üniversite sınavına hazırlanan Fatma Nida (20) ve kardeşi Nurullah Yaşar (18) Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Cevdet Paşa Mahallesinde yaşayan Fatma Nida ve Nurullah Yaşar, depremin ardından Adıyaman’da konteyner kentte yaşamaya başladı. Abla- kardeş deprem felaketinin tüm olumsuzluklarına rağmen konteynerde günde 8 saat ders çalışarak sınava hazırlandı. Ders çalışmaktan arta kalan zamanlarını deprem bölgelerindeki insani yardım çalışmalarına ayıran 2 kardeş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini de birlikte yaptı. İki kardeş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

İKİMİZİN DE HAYALİYDİ

Kardeşiyle birlikte disiplinli ve belirli bir programla, yardımlaşarak ders çalıştıklarını ifade eden Fatma Nida Yaşar, soru çözüm noktasında tartışarak ortalama günde 8 saat ders çalıştıklarını söyledi. Kardeşi ile aynı üniversitede, aynı bölümde okuyacak olmanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadığını belirten Fatma Nida Yaşar, “Deprem hepimizi çok etkiledi, özellikle öğrenciler açısından. Hayatımızın çok büyük bir dönüm noktası olan bir sınavla karşı karşıyaydık. Buna rağmen ve bu kadar büyük bir felakete rağmen bir şekilde toparlanmak zorundaydık. Bırakıp gitmek gibi bir lüksümüzde yoktu. Tüm hayatımızı belirleyecekti. O yüzden kardeşim de ben de disiplinli ve programlı bir şekilde en az 8 saat olmak kaydıyla ders çalıştık. Ortam her ne kadar elverişli olmasa da biz yine de bir şekilde çalıştık. Bunun sonucunda iyi bir sonuç alarak hayalimizdeki fakülteye yerleşebildik. Aslında yakın seviyelerimiz olduğunu biliyorduk. Deneme sınavlarında ben onu geçerken, diğer sınavda o beni geçiyordu. Ama buna rağmen aynı fakülte olması güzel sürpriz oldu” dedi.

Haberin Devamı

ABLAM EN YAKINIMDI, SINIF ARKADAŞIM OLDU

Deprem felaketine rağmen toparlanarak ablası ile çalıştıklarını belirten Nurullah Yaşar, ablasının her zaman en yakını olduğunu, bundan sonra da sınıf arkadaşı olacağını söyledi. Nurullah Yaşar, “Ablam ile aynı liseyi bitirirken sınavlara da beraber hazırlandık. Beklenmeyen deprem felaketi yaşadık. Bizim için toparlanmak biraz zor oldu. Depremin ardında yaklaşık 1 ay çalışma imkânımız olmadı. Ben de bu sürede bir vakıfla deprem bölgelerine yardım götürerek değerlendirdim. Sonra tekrardan derslere dönmemiz gerektiğini biliyorduk. Asla pes etmeden yeniden başladık. Güzel bir sonuç elde ettiğimize inanıyorum. Umarım bundan sonra da beraber okur, üniversiteyi bitirir ve istediğimiz hedefe ulaşırız. Ablam en yakınımdı, artık sınıf arkadaşım da oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuklarının tıp fakültesi kazandığı için büyük mutluluk yaşayan baba Fevzi ve anne Gülsüm Yaşar, evlatları ile gurur duyduklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!