Depremzede çocuklara afet bursu

Güncelleme Tarihi:

Depremzede çocuklara afet bursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 17:50

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocukların okul hayatlarını sürdürebilmeleri için ‘Afet Bursu Programı’ hayata geçti.

Haberin Devamı

Deprem bölgesindeki çocukların eğitimlerine destek olunması amacıyla başlatılan ‘Afet Bursu Programı’, depremden etkilenen ilköğretim ve lise çağındaki 100 çocuğa 8 yıl boyunca burs desteği sağlayacak. Türk Eğitim Derneği (TED) ve DenizBank iş birliğiyle 19 yıldır devam eden projede halihazırda 100 öğrenciye burs desteği veriliyor. Cumhuriyetin kurumu olarak çocukları desteklemekten gurur duyduklarını belirten TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

ONLARLA YÜRÜYECEĞİZ
“Anaokulundan üniversite eğitimlerinin sonuna kadar, depremde annesini ve babasını ya da ebeveynlerinden birini kaybetmiş çocuklara destek olacağız. Depremde ebeveynlerini kaybetmiş evlatlarımızın acısını azaltmak için yaşamları boyunca onlarla beraber yürüyeceğiz. Cumhuriyetin kurmuş olduğu çağdaş bir sivil toplum kuruluşu olarak bundan mutluluk duyuyoruz.”

Haberin Devamı

‘KATKI SAĞLAYACAKLARI GÜNLERİ BEKLİYORUZ’
Eğitim hayatları boyunca çocuklara destek olacaklarının altını çizen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de, “19 yıldır aralıksız bağışçı olarak desteklediğimiz TED’in, depremzede çocuklarımızın eğitimini üstlenmek üzere hayata geçirdiği inisiyatife katkıda bulunmaya karar verdik. Bu çocuklarımızın, TED kültürüyle yoğrulmuş bir eğitimden geçerek ülkemize bilim insanları düzeyinde katkı sağlayacakları günleri bekliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!