Deprem bölgesindeki öğretmenlere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesindeki öğretmenlere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2023 13:37

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ataması deprem bölgesine yapılan öğretmenlerin bölgeye uyum sağlamaları ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmeleri amacıyla "Deprem Bölgesinde Göreve Yeni Atanan Öğretmenlerin Mesleğe Başlama Eğitimi" başlattı.

Haberin Devamı

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından ilk ataması deprem bölgesine yapılan öğretmenlere, hizmet içi eğitici eğitimleri verilmeye başlandı. UNICEF iş birliğinde hazırlanan mesleki gelişim çalışması; deprem bölgesinde göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölgedeki koşullara uyum sağlamalarının yanı sıra psikososyal destek eğitimi alan öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmelerini ve öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını desteklemeyi amaçlıyor.

BİN 650 REHBER ÖĞRETMENE EĞİTİM
Kasım ayı boyunca devam edecek eğitimlerde bin 650 rehber öğretmen eğitici eğitimi alacak. Eğitici eğitimini tamamlayan rehber öğretmenler, görev yaptıkları illerde mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 30 saatten oluşan bir eğitim verecek. Ayrıca eğitim içerikleri öğretmenlerin daha sonra faydalanacakları bir kaynak kitap haline getirilerek Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA)'da yayınlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!