Demirören MTAL öğrencilerinden Çanakkale ruhu

Güncelleme Tarihi:

Demirören MTAL öğrencilerinden Çanakkale ruhu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 07:00

Demirören MTAL öğrencileri, ‘Çanakkale Destanı’ isimli danslı tiyatro oyunu sergiledi. Oyunda genç yaşta cepheye koşan askerlerin ve annelerinin hikâyesi anlatıldı.

Haberin Devamı

 

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programları kapsamında ‘Çanakkale Destanı’ adlı danslı tiyatro oyunu sergiledi. Adım Adım Türkiye grubunun genel sanat yönetmenliğini yapan Murat Atabay ve Ersin Özdemir’in 100 kişilik ekiple 3 aylık bir çalışmanın sonucunda hazırladığı danslı tiyatro oyunu, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösteriyi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, lisenin öğretmenleri, ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLUĞU

Gösterimden önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Oyunda Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin, genç yaşta savaşa katılan çocukların ve geride bıraktıkları annelerinin hikâyesi anlatıldı. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu ve düşmanı mağlup edip yurttan göndermesine kadarki süreç danslarla sahnelendi. Gösterinin ilk sahnesi bir davulcunun köye gelip savaşın başladığını ve eli silah tutan her gencin cepheye çağrıldığını duyurmasıyla başladı. Bunun üzerine anneler evlatlarına kına yakıp cepheye uğurladı. Genç yaşta ailesini ve sevdiklerini bırakarak vatanı için savaşmaya giden Hasan’ın geride bıraktığı annesiyle mektuplaşması duygusal anlar yaşattı. 1 saat 20 dakika süren gösteri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

GURURLUYUZ

Demirören MTAL Müdürü Atila Ertoğan, “Bugün gurur ve onur doluyuz çünkü tarihimizin en hüzünlü ve onurlu savaşını anma programını gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş Savaşı’na da bir şekilde zemin hazırlayan tarihimizdeki en büyük zaferi, coşkuyla anıyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Müdür Yardımcısı Gülümser Alan ise “Öğrencilerimle birlikte böyle bir programda yer aldığım için çok mutluyum. Hem onlar hem de benim için güzel bir anı oldu” diye konuştu.

Demirören MTAL öğrencilerinden Çanakkale ruhu


BAKMADAN GEÇME!