Defterden Silmek ne demek? Defterden Silmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Defterden Silmek ne demek Defterden Silmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2021 04:58

Defterden silmek ne demektir? Defterden silmek deyiminin anlamı ve cümle içinde kullanımı ile ilgili örnekler nelerdir? Defterden silmek kelimesi mecaz anlamda mı kullanılmıştır? Defterden silmek deyimi hangi durumlarda söylenmektedir? Defterden silmek deyiminin anlamı ve cümle içinde kullanımı ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Deyimlerde anlatılan konunun akılda kalması için somut olaylarla benzetme yapılarak anlatım oluşturulmuştur. Somutlaştırılarak yapılan anlatım deyimlerin kuşaklardan kuşaklara aktarılmasını sağlamaktadır.

 Defterden Silmek Ne Demektir?

 Defterden silmek bir kişiyi hayatından uzaklaştırmak, hayatından çıkarmak demektir. Defter kelimesi kişinin hayatında rol oynayan kişilerin önemli olması anlamında kullanılmaktadır. Defterden silmek ise kişilerin değerini kaybetmesi eski önemini yitirmesi anlamına gelmektedir.

 Defterden Silmek Deyiminin Anlamı Nedir?

 Defterden silmek deyimi var olan dostluğunu artık bitirmek, bir kişiyi hayatından çıkarmak anlamına gelmektedir. Defterden silmek deyimi genellikle öfke anlarında söylenilen bir sözdür. Hayatının akışında var olan kişi veya durumları hayatından çıkarmak düşüncesini belirtmektedir.

Haberin Devamı

 Defterden Silmek Deyiminin Cümle İçinde Kullanımı

 Artık arkadaşlığımız bitti onu defterden sildim.

 Kötü günümde yanımda olmayanları defterden silmenin zamanı geldi.

 Karamsarlık eden herkesi defterden sildim yep yeni dostluklar ediniyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!