Darüşşafaka depremzede çocuklara kucak açtı

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafaka depremzede çocuklara kucak açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 12:50

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka, bine yakın öğrencisiyle yeni ders yılının açılışını yaptı. Bu yıl Darüşşafaka’ya başlayan 104’ü deprem bölgesinden 225 yeni öğrenci için de ilk ders zili çaldı.

Haberin Devamı

Anne, baba kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz öğrencilere 8 yıl tam burslu, yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka, yeni eğitim öğretim yılını Türkiye’nin dört bir yanından gelen bine yakın öğrenciyle Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde törenle açtı.

Darüşşafaka depremzede çocuklara kucak açtı
DEPREMZEDE 104 ÇOCUK ARTIK DARÜŞŞAFAKALI
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda bu yıl toplam 225 öğrenci 8 yıllık ücretsiz ve yatılı eğitim yolculuğuna başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Darüşşafaka, bölgeden 100 öğrenci alacağını açıklamıştı. Kurum, bu sayıyı aşarak 104 depremzede öğrenciyi bünyesine kabul etti. Depremzede öğrenciler Darüşşafaka çatısı altında eğitime başladı.

Haberin Devamı

Darüşşafaka depremzede çocuklara kucak açtı
BURS DESTEĞİYLE KONTENJAN ARTTI
“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla tam 160 yıldır faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç; “Darüşşafaka olarak bu yıl depremden etkilenen çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için kontenjanımızı artırdık. Her yıl aldığımız ortalama 120 öğrenciye ek olarak, bu yıl deprem bölgesinden de 104 çocuğumuza şefkat yuvamızın kapılarını açtık. Bunun yanı sıra 21 Mayıs’ta yaptığımız sınavımıza katılan ancak okulumuzda eğitim hakkı elde edemeyen yine deprem bölgesinden 100 öğrenciye de burs ve uzaktan eğitim desteği vermeyi planlıyoruz. Böylelikle çocuklarımız eğitimlerini bulundukları illerde cemiyetimizin desteğiyle sürdürecekler. Gelecek sene de yine deprem bölgesinden çocuklarımıza özel kontenjan açacağız. Bu sebeple Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın okul ve yurt binalarını yeniden inşa ederek, kapasitelerini artırmayı ve bilgi çağının kampüsünü ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Darüşşafaka depremzede çocuklara kucak açtı

'EĞİTİM BİZDEN, YUVA SİZDEN' BAĞIŞ KAMPANYASI
Diğer yandan Darüşşafaka Cemiyeti, gelecek eğitim ve öğretim döneminde de depremden etkilenen çocuklara kontenjan sağlayabilmek amacıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın İstanbul Maslak’taki kampüsünün kapasitesini artırmaya yönelik “Eğitim Bizden, Yuva Sizden” isimli yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında toplanan bağışlarla yatılı okul binası yapılacak. Projeyle daha fazla çocuğun hayatına dokunarak, onlara sadece eğitim değil, aynı zamanda güvenli bir yuva sunmak amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!