Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız neyi simgeler ve ifade eder?

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız neyi simgeler ve ifade eder
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 17:01

Meclis tarafından kabul edilmesi ile Cumhurbaşkanlığı artık belli bir simge üzerinden temsil edilmektedir. Bu durum aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı forsu olarak bilinir. Peki Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız neyi simgeler ve ifade eder detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Genellikle ülkenin Cumhurbaşkanını ya da Başbakanlık sistemleri kapsamında simgeler kullanılır. Bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı için ise 16 yıldızlı bir simge bulunmaktadır. Bu 16 yıldızın ortasında ise bir güneş yer alır. Bunun ne anlama geldiği de merak edilen konulardan biridir.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDAKİ 16 YILDIZ NEYİ SİMGELER?

Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız tarihteki 16 büyük Türk İmparatorluğu'nu ifade etmektedir. Geçmişten günümüze kadar uzanmış olan ve farklı zamanlarda değişik noktalara egemen olmuş Türk imparatorluklarını anlatır. Bununla birlikte bir daire oluşturmuş olan 16 yıldız, orta kısmındaki bir güneş ile tamamlanır. Orta kısmındaki Güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret eder.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDAKİ 16 YILDIZ NEYİ İFADE EDER?

Son zamanlarda en çok merak edilen konular içerisinde Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız geliyor. Bu doğrultuda 16 yıldız tarihteki 16 büyük Türk devletine işaret etmektedir. Bu imparatorluklar geçmişten günümüze uzanmış farklı dönemlerdeki imparatorlukları gösterir. Aynı zamanda ortada yer alan Güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret eder. 1923 yılında kurulması ile Cumhuriyet rejimini Taşıyan günümüz Anadolu Türk devleti, Türkiye Cumhuriyeti olarak ifade edilmektedir. Bu doğrultuda öne çıkan sembol ve Simge ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını gösterir.

 

BAKMADAN GEÇME!