ÇOMÜ’ye yeni yüksek lisans programı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’ye yeni yüksek lisans programı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 10:54

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) ‘Avrupa Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı’ talebi Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

İki hafta önce Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı ‘İş Güvenliği Anabilim Dalı’ kurularak ‘İş Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’ ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı ‘Bölgesel Araştırmalar Anabilim Dalı’ altında ‘Türkiye Araştırmaları (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı’ açılmasına karar verilen ÇOMÜ’ye; YÖK Genel Kurulu’nun son toplantısından bir müjdeli haber daha geldi. Üniversitede; Bölgesel Araştırmalar Anabilim Dalı’na bağlı ‘Avrupa Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı’ açılması uygun bulundu. Yeni programla birlikte ÇOMÜ’nün yüksek lisans program sayısı 125’e çıktı.

Yüksek Lisans ve doktora programlarının üniversitelerin bilimsel ve eğitsel olgunluğunu gösteren önemli bir veri olduğunu belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner; ÇOMÜ’nün bu alanda son yıllarda ciddi bir atılım içinde olduğunu, YÖK’ün yeni kararları ile yüksek lisans ve doktora alanındaki gelişmenin ivme kazanacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!