Çocuklar yağ avcısı olacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yağ avcısı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 16:55

ALBİYOBİR, evsel atık yağların ve plastiklerin toplanması için kampanya başlatıyor.

Haberin Devamı

Toplama kampanyası kapsamındaki ilk adım, yarın, Büyük Kolej'de atılacak.

ALBİYOBİR Başkanı Tamer Afacan, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında, Büyük Kolej'de, yarın, “Küresel Isınma ve Alternatif Yakıtlar” konusunda bir söyleşi yapacağını ve bu söyleşi ile de kampanyayı başlatacaklarının açıkladı.

Söyleşiye, Küresel Isınma konusunda Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye Ofisi (REC) İklim Değişikliği Proje Yöneticisi Yunus Arıkan'ın da katılacağını kaydeden Afacan, hedeflerinin, atık yağların insan sağlığı ve çevreye verdiği zararlar konusunda çocukları bilgilendirerek, onları birer “atık yağ avcısı” olarak motive etmek olduğunu söyledi.
Çevre ve Orman Bakanlığı verilerine göre, 350 bin ton/yıl olduğu tahmin edilen atık kızartmalık yağların, son 2 yılda yüzde 1'inin bile toplanmadığına işaret eden Afacan, şöyle devam etti:
“Geri kalan yüzde 99'luk kısmı ya gıdaya ya yem sanayine ya da kozmetik sanayiine gidiyor, kanalizasyona veya toprağa atılıyor demektir. İşte böylesine tehlikeli durum karşısında gençlerimizi eğitmek, onları birer çevre gönüllüsü atık yağ avcıları yaparak sağlığımızı ve çevremizi korumak istiyoruz. Bu çalışmada, Büyük Kolej'in Fen Bilimleri Zümresi ve Genç Çevreciler Klübü, atık yağların ve atık plastiklerin geri kazanımı konusunda yaptıkları örnek girişimler nedeniyle, projeye istekli oldu. Hedefimiz bu çalışmayı Çevre ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel idarelerle yurt sathına yaymaktır.”

Haberin Devamı

Proje kapsamında öğrencilerin getireceği atık yağlar, düzenli olarak toplanarak biyodizel üretimine yönlendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!