Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’ten gençlere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’ten gençlere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 16:22

Coca Cola CEO’su Muhtar Kent yeni mezun olan gençlere seslenerek “Hayatta neleri yapamayacağınıza karar verin. Neye odaklanacağınızı bilin. Her ne yapıyorsanız o konuda uzman olmaya çalışın, bunu başarın. İş yaşamına atıldığınızda tutkularınızın peşinde koşun” dedi.

Haberin Devamı

Özel Tarsus Amerikan Koleji’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine video aracılığı ile katılan Coca Cola Company CEO’su Muhtar Kent, kendisinin de bu okulun eski bir öğrencisi olduğunu anlattı, kalbinin Türkiye ve dünya için önemli liderler yetiştiren bu kurumla birlikte olduğunu söyledi. Türkiye’de arkadaşlarından ayrılarak eğitim için yurtdışına çıktığını dile getiren Kent, lise ve üniversite hayatı boyunca öğretmenlerle arasının iyi olduğunu belirtti. İngiltere Hull Üniversitesi’ndeki eğitimi ardından Coca Cola’nın bir parçası olma fırsatı yakaladığını söyleyen Kent, kendisini dinleyen gençlerle aynı yollardan geçtiğini hatırlattı. Kariyeri boyunca Türkiye’den Çin’e, Roma’dan ABD’ye kadar farklı ülkelerde yolculuğa çıktığını vurgulayan Kent, bu sürecin kendisini geliştirdiğini, yeniliklere açık hale getirdiğine inandığını aktardı. Mezun olan öğrencilere seslenen Muhtar Kent, gençlere tavsiyelerini şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

“Tarsus Amerikan Koleji’ndeki arkadaşlarınızı asla unutmayın. Bu arkadaşlıklar hayatınızdaki en önemli değerler olacak. Aranızdaki bağı hep sıcak tutun.
Eğitimin dönüştürücü bir süreç olduğunu ülkenize ve sevdiklerinize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilin.
İş yaşamına atıldığınızda zaman içinde tutkularınızın peşinde koşun.
Asla yalnız yemek yemeyin, mutlaka bir veya birkaç arkadaşınızı davet edin. İlişkiler çok önemli. Bu sayede yeni birşeyler öğrenebilirsiniz.
Kibir kötüdür, alçak gönüllü olun.
Hayatta neleri yapamayacağınıza karar verin. Neye odaklanacağınızı bilin. Her ne yapıyorsanız o konuda uzman olmaya çalışın, bunu başarın.
Kendinize vakit ayırın. Hem kendinize hem de ailenize zaman ayırın. Sadece işe odaklı monoton bir hayat yaşamayın.
Hep daha iyisini hedefleyin.
Hep almayın, onun kadar da vermeyi de bilin. Her zaman yardım edecek biri bulmalısınız. Bu eğitime, bursa ihtiyacı olan bir genç veya yaşlı bir akrabanız da olabilir. Onlara hep yardımcı olun. Böylece hayattan daha memnun olacaksınız.”

Video bağlantısı aracılığı ile öğrencilere seslenen Kent, “Uzun yolun henüz başında olan siz gençler için ben çok iyimserim. Sizinle farkı yaratabileceğimize inanıyorum. Hep birlikte arkamızdan gelenlere daha parlak gelecek bırakabiliriz. Geleceğimiz sizlerin elindedir. Hepimize başarılı, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!