Claude Chappe neyi buldu ya da icat etti? Claude Chappe buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Claude Chappe neyi buldu ya da icat etti Claude Chappe buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 14:56

Tarihte bilim konusunda çok güzel işler yapmış olan kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler yaptıkları icatlar ile bilime büyük katkılar sağlamışlardır. Bunlardan biriside Claude Chappe olarak bilinen bilim insanıdır. Claude Chappe neyi buldu ya da icat etti? Claude Chappe buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Bilimin varlığı tarih boyunca bilinmekteydi ve bu konuda çalışmalar yapan insanlar bulunmaktaydı. Özellikle bazı isimler yaptıkları çalışmalar neticesinde insanlığa çok faydalı olmuşlardır. Zaten bilimin doğru yönlerde kullanılması her açıdan insanlık için önemlidir.

 Claude Chappe Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Claude Chappe, 25 Aralık 1763 tarihinde dünyaya gelmiştir. Doğduğu yer ise Fransa'da bulunan Brülon adında bir kasabadır. Bu kasaba Paris'e yaklaşık olarak 200 km mesafede yer almaktadır. Claude Chappe, küçük yaşlarda bilime merakı olması ile dikkat çekmiş birisidir. Chappe, küçüklüğünde papaz olmak için manastıra gitmiş ve burada bilime olan merakını daha da ilerletmiştir.

 Claude Chappe, din eğitimi aldığı yaşlarda bir grup fizikçiyle tanışmış ve hayatı değişmiştir. Çünkü bu grup ile birçok fizik deneyi yapmaya başlamış. Tabi bu durum bilimde ilerlemesine yol açmıştır. Claude Chappe'nin asıl ünü ise optik telgrafı icat etmesi ile başlamıştır. Bu başarılı bilim insanı optik telgrafı icat etmesi ile ünlenmiştir.

Haberin Devamı

 Claude Chappe Buluşları ve Bilime Katkıları

 Claude Chappe, fizik deneyleri yaparak ve bunları makaleye dönüştürerek bilime katkıda bulunmuştur. 1790 yılından itibaren ise uzun mesafeli iletişim yöntemlerini denemeye başlamıştır. Daha sonra T aleti şeklinde bir düzenek hazırlamıştır. Chappe, yaptığı buluşu Paris'te kurmaya çalıştıysa da başarılı olamamıştır.

 ​​​​​​1792 yılına gelindiğinde Chappe için güzel gelişmeler olmuştur. Çünkü deneyi için ağabeyi Ignace'ın bulunduğu Yasama Meclisi'ne başvuru yapmıştır. İlk başlarda ilgi görmese de daha sonra Saint-Fargeau ve Saint-Martin-du-Tertre arasında deneme hattı kurmasına izin verilmiştir. Bu hatlar Yonne ilinde bulunmaktaydı.

 Chappe daha sonra Paris'ten Lille'e kadar 15 adet telgraf istasyonu kurmuştur. Başarılarından dolayı telgraf mühendisi olarak Savaş Bakanlığı'na atanmıştır. 1804 yılına gelindiğinde ise hastalığa yakalanır. Bu hastalığın sebebinin ona rakip olan kişilerden kaynaklandığını düşünür. 1805 yılında ise depresyona girerek intihar eder ve yaşamına son verir.

 

BAKMADAN GEÇME!