Çırak Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Çırak Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Çırak Ne Demek, Ne Anlama Gelir Çırak Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 23:24

Çırak kelimesi, genel olarak küçük yaşlarda zanaat öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kimseleri ifade etmek için kullanılmaktadır. Bir mesleği öğrenmek için en temel seviyeden başlayarak, küçük yaşlardan itibaren işin inceliklerini öğrenmeye çalışan kişi olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Çırak kelimesi, Türkçede ise kandil ve meşale anlamlarına sahip olarak bilinmektedir. Çırak, çıraklık sözleşmesine göre, bir meslek alanında mesleğin gerekliliklerini öğrenmek, bilgi ve becerilerini ise iş içerisinde geliştiren kişi olarak ifade edilebilir. 

 Çırak Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Çırak, küçük yaştan itibaren bir meslek öğrenmek için mesleğin gerekliliklerini iş yerinde öğrenen kişi olarak ifade edilebilir. Çıraklık, bir meslekte başlangıç seviyesi olarak ifade edilebilir. Sonrasında ise kalfalık sertifikası alınır. Mesleği öğrenmek için küçük yaşlarda iş yerinde çalışmaya başlayan kişiler, çırak olarak adlandırılmaktadır. Çıraklık dönemini başarıyla tamamlayan kişiler kalfa olmaya ve kalfalık döneminin ardından da usta olmaya hak kazanırlar. Bir mesleğe sıfırdan başlamak ve mesleği küçük yaşlardan itibaren öğrenmek için çalışan kişiler çırak olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

  Çırak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Çırak kelimesi, Türk dil kurumuna göre zanaat öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kimse olarak ifade edilebilir. Çıraklık bir mesleğe en temelden başlamak ve kişinin iş yerinde mesleği öğrenmesi olarak bilinmektedir. Çıraklık eğitimi genel olarak küçük yaşlarda başlamaktadır. Çırak aynı zamanda dükkanda ayak işlerine bakan kimse olarak da bilinir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!