Buz lazer mi, Alexandrite mı? 2022 avantaj karşılaştırması

Güncelleme Tarihi:

Buz lazer mi, Alexandrite mı 2022 avantaj karşılaştırması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 20:22

Modern insan günlük rutin kişisel bakımların yanında daha derin ve temel sorunlarla başa çıkmak zorunda kalabilmektedir. Bunların başında akne, saç dökülmesi veya istenmeyen vücut tüyleri gelmektedir. Çağdaş yöntemlerle istenmeyen tüylerden kurtulmak nispeten kolay olsa da dönem dönem tekrar edilmesi gerekmektedir, çünkü epilatör veya farklı ağda yöntemleri kalıcı olarak tüylerini yok etmemektedirler. Lazer epilasyon yöntemi kıl köklerine temas ederek tüylerin yeniden çıkmasını kalıcı olarak yok eden bir yöntemdir. Fakat değişik seçenekler kişilerin karar vermesini zorlaştırabilmektedir. İşte buz lazer mi Alexandrite mi, 2022 avantaj karşılaştırması ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Lazer işlemini uygulamak isteyen kişilerin en fazla karşılaştıkları soru hangi lazer sorusu olmaktadır. Buz lazer ve Alexandrrite seçeneklerinin karşılaştırması, seçim yapmayı da kolaylaştıracaktır.

Buz Lazer Mi Alexandrite Mi?

Modern insan hem kadın hem erkek, kişisel bakımına özen gösteren insandır. Bu ön kabulden hareketle kişiler azami derecede bakımlarına önem vermektedirler. Günlük bakım ve giyim kadar temel bazı meselelerin çözümü için de çareler aramaktadırlar.

Önceleri sadece kadınların sorunu gibi görülen istenmeyen tüyler son yıllarda erkeklerin de çare aradıkları bir konu haline gelmiştir. Nitekim yazın plajlarda boy gösteren erkekler vücutlarındaki aşırı tüylerden kurtulmak istemektedirler. Bu arzunun temelinde yatan şey elbette son derece gelişmiş lazer epilasyon yöntemlerinin yaygın biçimde hizmete sunulmasıdır.

Haberin Devamı

Bugün hemen hemen her yerde kolaylıkla lazer epilasyon yaptırılabilecek merkezler bulunmaktadır. Lazer epilasyonu uygulayacak kişilerin de eğitim ve becerileri bunlara paralele olarak oldukça memnuniyet verici bir seviyeye ulaşmıştır denilebilir.

Ancak çok sayıda lazer epilasyon cihazları arasında 2 yöntemin öne çıktığı ve kişilerin bunlar arasında seçim yapmakta zorlandıkları görülmektedir. Bunlar "buz lazer" ve "Alexandrite" dir. İnsanlar lazer epilasyona karar vermeden önce her ikisi hakkında yeterince bilgi edinmeli ve kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri yöntemi seçmelidirler.

2022 Avantaj Karşılaştırılması

Lazer epilasyonu düşünenlerin en fazla tereddüt yaşadıkları meselenin başında hangisini tercih etmeleri gerektiği konusu gelmektedir. Buz lazer ile Alexandrite hakkında 2022 Avantajlarının karşılaştırmasını değerlendirerek, her iki sistemden birini seçmek doğru bir yöntem olacaktır:

Lazer epilasyon yaptıracak kişinin kendi ağrı eşiğini bilmesi ve seçim yaparken bunu da dikkate alması önerilir. Çünkü genellikle Alexandrite yönteminin daha ağrılı olduğu söylenmektedir. Buz lazer cihazının safir başlığın cildi soğutarak anında -3 derecelerde bir serinlik ve soğukluk sağladığı için daha az ağrılı olduğu dile getirilmektedir.

Haberin Devamı

Lazer epilasyonda kişisel olarak değerlendirilmesi gereken bir başka nokta da tüylerin kalınlığı ve inceliğidir. Buz lazer epilasyonla ince kıllarda bile büyük başarı elde edilirken, Alexandrite yönteminde fazla enerji verilerek sonuç alınmaya çalışılırken yan etkilere maruz kalma olasılığı da artmaktadır.

Yine lazer epilasyon yaptıracak kişinin cilt renginin de sonucun başarılı olmasında önemli bir faktör olduğu unutulmamalıdır. Açık tenli kişilerde Alexandrite'nin oldukça başarılı olduğu görülmekte iken koyu tenli kişilerde enerji artırılarak verildiğinde ciltte lekelenmelere sebep olabilmektedir. Buz lazer ise her iki cilt renginde güvenle kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

Buz lazer yaptıran kişilerin uygulamadan sonra 1 hafta güneşe çıkmamaları istenirken, Alexandrite yönteminde bu süre 1 aya kadar çıkabilmektedir. Bu sebeple de buz lazer yılın tüm ayında tatbik edilebilirken, Alexandrite yaz aylarında genellikle yapılmamaktadır.

Buz lazer yönteminde patentli ütüleme yöntemi kullanıldığından son derece konforlu ve geniş alanlara uygulama yapılmaktadır. Alexandrite de ise klasik yöntemle atış yapıldığından uygulama alanı daha dar ve seans sayıları da daha çok olabilmektedir.

Yüzdeki ayva tüyleri için özellikle buz lazer tercih edilmektedir çünkü Alexandrite yönteminde aktivasyon riski oldukça fazla olmaktadır ve bu nedenle de bu yöntem yüzdeki epilasyon için fazlaca tercih edilmemektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!