Burs ve kredi başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Burs ve kredi başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 10:26

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Başvuru süreci 19 Ekim gün sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından  GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını açıkladı. 2023 yılının Ocak ayında burs ve kredi ücretleri ön lisans ve lisans öğrencileri için 1250 lira, yüksek lisans için  2 bin 750 lira, doktorada ise 3 bin 750 lira olarak belirlenmişti.

BAŞVURULAR 19 EKİM 23:59’A KADAR

Bakan Bak; başvuruların başladığını şu ifadelerle duyurdu: “GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı! Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz”

KİMLER NASIL BURS VE KREDİ ALABİLİR?

GSB her yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi alma imkânı sunuyor. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda burs ve kredi başvurusu aynı internet sayfası üzerinden, birlikte alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor. Durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi açılıyor. Bir öğrenci aynı anda hem burs hem öğrenim kredisi alamıyor. Ayrıca öğrenim hayatına açık öğretim üzerinden devam edenler burs ve kredi alamıyor.

Haberin Devamı

Öncelikli olarak burs alacak öğrenciler arasında şehit ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise öğrenimini yetiştirme yurdunda ya da Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayanlar, amatör ve milli sporcular bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!