Bunama Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Bunama Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bunama Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada Bunama Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 10:30

Bunama bir sağlık problemi olup genellikle belirli bir yaştan sonra karşılaşılan bir durumdur. Bulmacalarda da sıklıkla karşımıza çıkan bunama kelimesinin hem Türkçede hem de Avrupa dillerinde pek çok karşılığı bulunmaktadır. Peki bunama bulmaca cevabı nedir? Harf harf bulmacada bunama cevaplarını sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Toplumumuzda pek çok kişi bulmaca çözmektedir. Özellikle çengel bulmacada karşılaşılan bunama kelimesinin cevabı ise çok sık araştırılmaktadır.

5 Harfli Bunama Cevabı

Bunama kelimesinin 5 harfli bir yanıtı bulunmaktadır. Bu cevap ''kısıt'' şeklinde belirtilmektedir. Kısıt kelimesi kısmak fiilinden türemiştir. Bunama hastalığının belirtilerini gösteren kişilerin hem fiziksel hem de zihinsel yetileri kısıtlandığı için bu kelime kullanılmaktadır.

6 Harfli Bunama Cevabı

Bunama kelimesinin iki adet cevabı bulunmaktadır. Bunlardan birisi ''demans'' şeklindedir. Bu sözcük dilimize Latinceden geçmiştir. Antik çağdan günümüze kadar kullanılmaya devam etmiştir.

Bunama kelimesinin 6 harfli diğer cevabı ise ''frengi'' olmaktadır. Bunun sebebi frengi hastalığının da bunamaya sebep olmasıdır. Bu nedenle bunama kelimesinin cevabı 6 harfi ise ''demans'' ve ''frengi'' kelimeleri cevap olarak kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!