Bulut Bilişim nedir? Ne işe yarar ve nasıl çalışır? Buluş bilişim nerelerde kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Bulut Bilişim nedir Ne işe yarar ve nasıl çalışır Buluş bilişim nerelerde kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 19:07

Son yıllarda bulut bilişim özellikle teknoloji konusunda oldukça önemli yer taşıyor. Hem bireysel hem de kurumsal olarak farklı alanlarda yaygın şekilde kullanılan ifade etmek mümkün. Peki, bulut bilişim nedir? Ne işe yarar ve nasıl çalışır? Bulut bilişim nerelerde kullanılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Bulut bilişim aynı zamanda bulut teknolojisi olarak bilinir. İnternet üzerinden bir nevi depolama sistemi olarak da anlatmak mümkün. Özellikle şirketlerin işini kolaylaştırmak ve daha hızlı şekilde çalışmaları gerçekleştirmek amaçlı önemli bir yere sahiptir.

  Bulut Bilişim Nedir?

  Depolama, sunucu, veritabanı ve ağ gibi bilgi işlem hizmetleri internet üzerinden gerçekleştirilmesi bulut bilişim olarak ifade edilir. İngilizce karşılığı Cloud computing olarak bilinen bu sistem, sanal sunucular da toplanmış olan verileri her yere aktarma imkanı tanımaktadır. Böylece tüm cihazlar üzerinden kolayca farklı bilgilere erişim imkanı elde edilir. Böylece gün içerisinde yapılan işler çok daha düzenli bir şekilde ve hızlı biçimde sağlanır. Pek çok şirketin kullandığı ve vazgeçemediği en önemli bilişim sistemleri arasında yer alır.

Haberin Devamı

  Bulut Bilişim Ne İşe Yarar?

  Genel olarak bilgi işlem hizmetlerinin internet üzerinden farklı yerlere transferi bulut bilişimin görevidir. Bunlar içerisinde depolama, veritabanı, ağ ve yazılım ile sonucu gibi bilgi işlem sistemleri gelir. Özellikle bu verilere internet eşliğinde her yerden ve tüm sistemlerden ulaşılmasına imkan verir. Ortak şekilde bütün farklı cihazlar üzerinden gerekli bilgileri ulaşım sağlanır. Bu sayede sadece ülke içi değil aynı zamanda ülkeler arası bilgiler güvenli bir şekilde ulaştırılır. Bunun dışında pek çok farklı bilgi işlem ve veriler güvenli bir şekilde bulut bilişimi içerisinde tutulur.

  Bulut Bilişim Nasıl Çalışır?

  Bulut sistemleri aynı zamanda Bulut teknolojisi olarak ifade edilir. Web üzerinden erişim protokollerini kullanmak suretiyle çalıştığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda kullanıcı ve sunucu temelli iletişim tabanı üzerinden işlem görme yeteneğine sahiptir. Böylece neredeyse tüm farklı bilgisayarlar ile birlikte akıllı cihazlar üzerinden güvenli bir şekilde erişim gerçekleşir. Bu erişim ortak şekilde web üzerinden protokolleri değerlendirmek sayesinde sağlanır. Aynı zamanda güçlü bir savunma mekanizmasına sahiptir. Böylece sadece bilgi transferi sağlanmaz aynı zamanda bilgiler etkin bir şekilde korunur. Bu açıdan önemli bir yere sahip olduğunu ve günümüzde yaygın olarak pek çok alanda kullanıldığını ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

  Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır?

  Bulut bilişim günümüzde birçok farklı ve çeşitli alanlarda yaygın biçimde kullanılır. İnternet üzerinden bir devrim olarak da nitelenecek bulut teknolojisi, verilerin etkin bir şekilde ulaştırılmasına ve ayrıca korunmasına fırsat verir. Bu doğrultuda bulup bilişim her açıdan önemli bir yere sahiptir. O yüzden birçok farklı alanda önemli oranda kullanıldığını söylemek mümkün.

  - Veri yedekleme

 - Olağanüstü durum kurtarma

 - E-posta

 - Sanal masaüstleri

 - Yazılım geliştirme

 - Büyük veri analizi

 - Web uygulama

  Bu şekilde birçok farklı alanda yaygın ve çeşitli biçimde kullanılır. Özellikle teknolojik açıdan verilerin korunması ve saklanması ile ulaştırılması noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.

Haberin Devamı

  Bulut Bilişimin Temel Özellikleri Nelerdir?

  Aslına bakılırsa bulut bilişimin 5 temel özelliği ön plana çıkar. Bu 5 temel özellik üzerinden kurulmuş olan bulut teknolojisi, günümüzde internet üzerinden pek çok farklı görevi üstlenir.

  - Self servis

 - Geniş ağ erişimi

 - Kaynak havuzu

 - Hızlı esneklik

 - Ölçülen hizmet

  Bu şekilde yukarıda görülen 5 farklı bilişim özellikleri ile birlikte önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda temel özellikleri ile beraber, farklı alanlarda önemli bir yere sahiptir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!