Bulmacada Yazanak Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Yazanak Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Yazanak Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Yazanak Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Yazmak kelimesinden türetilen birçok kelime, günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bu kelimelerden biri olan yazanak, incelenen, gözlemlenen ya da araştırılan bir konu hakkında kaleme alınmış belge anlamına gelir. Yazanaklar, ancak alanında uzman ve yetkili kişiler tarafından kayıt altına alınabilir. Bulmacada yazanak cevapları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Hem çengel hem de kare bulmacalarda sorulan yazanak kelimesine verilebilecek 4 yanıt bulunuyor. Bu cevapların en kısası 5, en uzunu 9 harften oluşur. 

 Bulmacada Yazanak Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Yazanak Cevapları 

 Rapor 

 Bir olay, kişi ya da durum hakkında kamuoyunu ve ilgili kişilere bilgi vermek için oluşturulan yazılı açıklamalara rapor denir. Fransızca kökenli bir sözcük olan rapor, Avrupa dillerinde ''rapport'' şeklinde yazılır. 

 İçeriklerine ve yazılış amaçlarına göre birçok rapor çeşidi vardır. Örneğin: Sağlık raporu, Çürük raporu. 

 Bulmacada 7 Harfli Yazanak Cevapları 

 1- Beyanat 

 Bir konunun detaylı bir şekilde izah edilmesine beyan denir. Bu kelimenin çoğulu olan beyanat ise hem açıklamalar hem de rapor anlamında kullanılır. 

 2- Tutanak: 

Haberin Devamı

 Eski Türkçede tutmak kelimesi, yazmak, kağıda geçirmek ve kaydını oluşturmak anlamına gelir. Tutmak fiilinden türetilen tutanak ise rapor ve yazanak sözcükleriyle eş anlamlıdır. 

 Harf Sayısına Göre Yazanak Cevapları  

 Bulmacada 9 Harfli Yazanak Cevapları 

 Manifesto: 

 Günümüzde manifesto kelimesi birçok anlamda kullanılır. Bir oluşumun ya da kurumun kurallarının beyan edildiği raporlara manifesto denir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!