Bulmacada Büyük Yaba Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Büyük Yaba Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Büyük Yaba Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Büyük Yaba Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Yaba, hayvancılıkla ve çiftçilikle uğraşan kişilerin kullandığı üç dişli bir alettir. Samanları hem toplamak hem de taşımak için kullanılan bu alet, Frigyalılar döneminde icat edilmiştir. Tahtadan yapılan yabaların dört ve beş dişli olan çeşitleri, genellikle harman savurmakta kullanılır. Bulmacalarda ''Büyük Yaba'' şeklinde sorulan sorunun tüm cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Büyük yaba sorusunun en kısa cevabı 4, en uzun cevabı ise 9 harften oluşur. 

 Bulmacada Büyük Yaba Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Büyük Yaba Cevapları 

 Atkı 

 Türkçede yazılışları aynı anlamları farklı birçok kelime bulunmaktadır. O kelimelerden biri olan atkının ilk anlamı, soğuk ve yağışlı havalarda boynu kapatmak için kullanılan bir tür örtüdür. Bu kelime mimaride ise kiriş manasında kullanılır. ''Atmak'' fiilinden türetilen atkının sözlük anlamı ise büyük yabadır. Kelime bazı yörelerde ''atgı'' şeklinde telaffuz edilir. 

 Bulmacada 6 Harfli Büyük Yaba Cevapları 

 Lostar 

 Daha çok İsviçre, Hollanda ve Belçika gibi Orta Avrupa ülkelerinde kullanılan lostar, ebatları en büyük yabalardan biridir. Diğer yabalar gibi tahtadan yapılan lostar, beş dişlidir. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Büyük Yaba Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Büyük Yaba Cevapları 

 Yabaltı 

 Çeşitli yörelerde yaba kelimesinin farklı şekillerde kullanıldığını görmek mümkündür. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde, büyük yabalara yabaltı denir. 

 Bulmacada 9 Harfli Büyük Yaba Cevapları 

 Akgötüren 

 Eski Türkçede ak, mahsul ve ekin demektir. Bu nedenle, ekinleri yukarı atmak ve toplamak için kullanılan aletlere akgötüren denmiştir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!