Bu okulda zil sesi sustu

Güncelleme Tarihi:

Bu okulda zil sesi sustu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 11:32

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla ders ve teneffüs saatleri, zil yerine duvar saatleriyle duyuruluyor.

Haberin Devamı

Okul Müdürü İsmail Kartal, “Zilsiz Hayat Projesi” kapsamında geçen şubat ayından itibaren okulda zil uygulamasını kaldırarak her sınıfa ve koridorlara duvar saatleri yerleştirdiklerini söyledi. Bununla okulda gürültü kirliliğini önlemeyi ve öğrencilerde sorumluluk bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kartal, şöyle konuştu:
“Toplumumuzda en önemli sıkıntılardan biri, kirlilik olayıdır. Bu kirliliklerden biri, gürültü kirliliğidir. Öğrencilerimize, gürültü kirliliği yapmamayı öğretiyoruz. Öğrencilerimiz, ders saatlerimizin ne zaman başlayacağını, ne zaman teneffüse çıkacaklarını biliyor. Öğrencilerimiz, zil çalmadan, kimsenin uyarısı olmadan sınıflarına girebilme alışkanlığını kazanıyor ve ders bitiminde ise sınıftan çıkıyor. Dolayısıyla gürültü kirliliği engelleniyor. Öğrencilerimizin, mezun olup sağlık kurumlarında çalıştıklarında gürültü kirliliğinin önüne geçeceğini öngörüyoruz. Böylece çevrelerine iyi örnek olabilecekler.”
Kartal hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin, 2012-2013 yılı ikinci dönemi başından itibaren uygulanan zilsiz hayata uyum sağladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Öğretmenler de öğrenciler de bu uygulamadan memnun

Okulun öğretmenlerinden Adem Ziftçi de tüm sınıflarda ve koridorlarda bulunan saatleri takip ederek derslere girip çıktıklarını bildirdi. Bu uygulamanın yararlarından birinin, öğrencilerin zamanı kendilerinin ayarlaması olduğunu vurgulayan Ziftçi, “Gürültü olmadan özgüvenli bir şekilde derslere girip çıkmamız sağlanmış oluyor” dedi.
Anestezi Bölümü 9-D sınıfı öğrencisi İrem Kaçar, sorumluluklarının bilincinde olmanın verdiği rahatlıkla derslere zamanında girip çıktıklarını ve zil sesi gibi gürültü oluşturan bir unsurdan uzak kaldıklarını anlattı. Öğrencilerden Ahmet Batuhan Sarı ise okulda zil sesi olmamasının, daha gürültüsüz, sessiz, sakin bir ortam sağladığına dikkati çekerek, “Arkadaşlarımızla okulun belirli yerlerine asılan saatlere bakarak derse giriş ve çıkışları sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!