Bir yılda 59 kez şampiyon oldular

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 59 kez şampiyon oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 15:50

Bir üniversite futbol hariç tüm spor dallarında 59 kez şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri 59 şampiyonluk kazandı. Kıbrıs’ta bulunan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 2016-2017 öğretim yılında bugüne kadar tamamlanan şampiyonlarda futbol hariç diğer tüm dallarda 1.450 lisanslı sporcuyla toplam 59 şampiyonluk elde etti. Kıbrıs Türk halkını dünyaya eğitimle olduğu kadar sporla da bütünleştirme vizyonuyla yola çıkan üniversite, Kadın Basketbol Takımı’yla 2016-2017 sezonunda Türkiye Kupası, Eurocup Şampiyonluğu ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Şampiyonluğu’nu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirdi. Üniversite diğer spor alanlarında da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen üniversitelerarası müsabakalarda atletizm, basketbol, bisiklet, satranç, darts, tenis, futsal, yüzme ve güreş branşlarında hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyonluklar elde etti. Ayrıca Yakın Doğu İlkokulu’nun yüzme, badminton, atletizm ve tenis gibi branşlarda kazandığı 5 şampiyonluk ile Yakın Doğu Koleji’nin basketbol, yüzme, koşu, kros, atletizm gibi branşlarda elde ettiği 15 şampiyonluğu bulunuyor.

Haberin Devamı

Sezonun tüm basketbol kupalarını kazandı

Üniversitenin Kadın Basketbol Takımı, mücadele ettiği 2016-2017 sezonunda mücadele ettiği Avrupa ve Türkiye’de sezonun bütün kupalarını KKTC’ye getirdi. Aynı zamanda Basketbol Büyük Erkeklerde Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Büyük Erkekler Ligi  Şampiyonu, Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu, Cumhuriyet Kupası Şampiyonluklarını elde eden üniversite, Genç Erkeklerde; Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Genç Erkekler Ligi Şampiyonu, Mehmetali Aksay Genç Erkekler Turnuvası Şampiyonu, Yıldız Erkeklerde ise Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Yıldız Erkekler Ligi Şampiyonu ve  Atilla Topaloğlu Yıldız Erkekler Turnuvası Şampiyonu oldu.

Yüzmede tüm kategorilerde şampiyon

Yüzmede ise 2016-2017 sezonunda Yıldızlar, Küçükler ve Büyükler kategoilerinde hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu. 12 yaş grubunda 8 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti rekoru elde etti.

Güreşe de adını yazdırdı

Güreş alanında da başarısını ortaya koyan üniversite Büyük Erkeklerde Büyükler Greko-Romen Güreş Müsabakası, Mehmet Şemmedi Büyükler Serbest Güreş Müsabakası, Büyükler Serbest Güreş Müsabakaları, Rifat Şener Serbest Güreş Müsabakası, Rauf Denktaş Büyükler Serbest Güreş Müsabakaları, Ali Çerkez Serbest Güreş Müsabakaları, Raif Kaya Büyükler Güreş Müsabakaları şampiyonluklarını elde etti.

Haberin Devamı

Diğer branşlarda da başarılar elde etti

Badminton Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkeklerde Carlton Badminton Yıldızlar Ligi Şampiyonluğunu alan YDÜ, voleybolda EuroValensia 2017, Rauf Raif Denktaş Kupası ve 16. Levent Soykut Kupası Şampiyonluk kupalarını kazandı. Satrançta Federasyon Kupası Şampiyonu, Hentbol Büyük Bayanlarda ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası Şampiyonu, Büyük Erkeklerde ise Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası ve Süper Kupa Şampiyonu oldu. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yüzme kız, yüzme erkek, badminton erkek, atletizm kız ve teniz kız takımlarında şampiyonluk kupalarını kazandı. Yakın Doğu Koleji de KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılında düzenlediği Lise Basketbol Erkek, Lise Yüzme Kız, 15 Kasım Yol Koşusu Lise Kız, 15 Kasım Yol Koşusu Ortaokul Erkek, 27 Aralık Lise Kız, 27 Aralık Orta Erkek, Ortaokul Basketbol Erkek, Lise Kros Erkek, Lise Kros Kız, Ortaokul Kros Kız, Ortaokul Kros Erkek, Ortaokul Atletizm Erkek, Lise Atletizm Kız, Ortaokul Yüzme Kız, Ortaokul Yüzme Erkek takımları şampiyonlukları kazandılar.

Haberin Devamı

“Çok çalışmanın önünde hiçbir engel durmaz”

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, çalışarak gidilen her yolda başarının mutlaka geleceğini söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nün futbol hariç diğer tüm branşlarda 1.450 lisanslı sporcuya sahip olduğunu anlatan Doç. Dr. Günsel, hedeflerinin sadece sporcu yetiştirmek değil, iyi ve ahlaklı insan, başarılı sporcu, topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu gerekli altyapı oluşturmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Özverili çalışmanın ve inanmanın başarıları getirdiğinin altını çizen Doç. Dr. Günsel, “Elde edilen bu önemli başarılar ekip olarak planlı, programlı ve özverili çalışmaların bir sonucu” dedi.

Haberin Devamı

“Spor alandaki başarılar eğitimle harmanlanıyor”

Üniversitelerinin vizyonunu ve işlevlerini bir gökkuşağına benzeten Doç. Dr. Günsel, “Gökkuşağının içinden bir rengi alırsanız artık onu gökkuşağı olarak niteleyemezsiniz. Üniversiteler sadece eğitim alanındaki çalışmalarıyla değil, spor faaliyetleri, sosyal etkinlikleri, araştırmalarıyla da hayatın içinde olmalı. Eğitim öğretim üniversitesi olmak isterseniz tüm renklere sahip olmanız gerek. Spora verdiğimiz önem de buna olan inancımızdan. Spor, içerisinde hiçbir kötülük bulamayacağınız bir alan. Spor ruhunuz, gençliğiniz ve ülkeniz için değerli. Kıbrıs Türk halkı olarak sportif başarının ve kupaların peşinde koşmamızın en önemli sebeplerinden biri Kıbrıs Türk halkının uluslararası arenadaki varlığını tescilleme en büyük amacımız. Bizler tüm alanlarda bize uygulanan izolasyonlara rağmen yeteneklerimizi dünya çapında sergileyerek kıtalı insanlar gibi önemli başarılara imza atabileceğimizi göstermek istiyoruz. Spor da bu yeteneklerimizi gösterebileceğimiz ve bunu kupalarla tescilleyebileceğimiz önemli bir alan” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!