Bir Küp Şeker Kaç Gram Eder Ve Kaç Kareden Oluşur? Bir Küp Şeker Kaç Kalori Yapar

Güncelleme Tarihi:

Bir Küp Şeker Kaç Gram Eder Ve Kaç Kareden Oluşur Bir Küp Şeker Kaç Kalori Yapar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 10:51

Şeker, kullanmasak bile birçok besinle birlikte vücudumuza girmektedir. Buğday, patates, şeker pancarı, şeker kamışı gibi bitkilerin nişastasından üretilen şeker bir karbonhidrat türüdür. Şeker, mutlaka ölçülü şekilde tüketilmesi gereken bir besin türüdür. Bir küp şeker kaç gram eder ve kaç kareden oluşur? Bir küp şeker kaç kalori yapar sizler için derledik.

Haberin Devamı

Genel olarak tatlı gıdalara şeker adı verilmektedir. Çay şekeri diye bilinen ürünün toz ve küp şeklinde çeşitleri vardır. Ancak küp şekerlerin de boyutları ve gramajları değişiklik gösterebilmektedir. 

 Bir küp şeker kaç gram eder 

 ​​​​​Küp şekerin gramajı alınan paketlerin üzerinde yazmaktadır. Ancak bu gramajlar paketin bütününe eşittir. Piyasada bulunan paketler arasında genellikle 1 kg ve 750 gram olan seçenekleri mevcuttur. Ancak bu seçenekler arasında bir kilogramlık paketler 360 adet ve 405 adet olarak ayrılmaktadır. Bu durumda bir adet küpün gramajı da değişmektedir. Ancak 750 gramlık paketlerde 360 adetlik tek seçenek bulunmaktadır. Bu nedenle 750 gramlık paketlerde bir adet küpün gramajı standart olarak aynıdır. 

 - 1 kilogramlık küp şekerinde 360 adetlik paket içerisinde 1adet küp şeker 2,77 gramdır. 

Haberin Devamı

 - 1 kilogramlık küp şekerinde 405 adetlik paket içerisinde 1 adet küp şeker 2,46 gramdır. 

 - 750 gramlık küp şekerinde 360 adetlik paket içerisinde 1 adet küp şekerin ağırlığı ise 2,08 gramdır. 

 Kaç Kareden Oluşur

  Küp şekeri hem evlerimizde hem de iş yerlerimizde pratik kullanımı ve kolaylığı ile çok fazla tercih edilen bir üründür. İki farklı küp şekeri çeşidi vardır. Bu şekerlerin ise boyutuna göre ayrıldığı görülür. Bu durumda doğal olarak içeriğindeki kalori ve ağırlık miktarı da değişkenlik gösterir. Bir adet küp şekerin ağırlığı, paketin markasına ve gramajına göre değişim göstermektedir.

 Piyasada yer alan 1 kg lık ve 750 gramlık paketler sıklıkla tüketilmektedir. 1 kilogramlık paketlerinin 360 adet ve 405 adetlik şekerden oluşan iki ayrı kutusu vardır. Ancak 750 gram ağırlığında olan paketlerin ise sadece 360 adet olanı bulunmaktadır. Bu paketlerin her birinde 1 adet küp şeker ağırlığı farklı olarak sunulmaktadır. Yine aynı şekilde farklı markaların da bu adetler ile eş değer ürettiği küp şeker paketleri bulunmaktadır.

  Bir küp şeker kaç kalori yapar 

 Bir küp şekerin kaç kalori olduğu merak edilenler arasındadır. Özellikle çay ve buna benzer içecekler ile çok fazla şeker tüketilmesi mümkündür. Daha pratik ve kolay kullanıma sahip olması nedeniyle küp şeker kullanımı yaygın olarak tercih edilmektedir. Ancak ister toz ister küp formunda olan tüm şeker çeşitlerini mutlaka aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir. Şeker tüketilmeden sağlıklı bir biçimde değerlendirilmesi gerekir.

Haberin Devamı

  Eğer küp şeker tüketilecek ise dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı vücut indeksi ve kilo olmaktadır. Bu etkenlere bağlı olarak tüketimi sağlanması daha sağlıklı olmaktadır.

 1 küp şeker silme olarak 1 çay kaşığına denk gelir. 1 küp şekerde ve ya 1 çay kaşığı şeker içerisinde 4-5 gr şeker bulunmaktadır. Buna göre 1 küp şeker 12 ile 16 kolariye tekamül eder. Piyasada yer alan büyük ve küçük küp şekeri vardır. Buna göre; 

- Küçük küp şekeri içerisinde 12 kcal kalori bulunmaktadır. 

- Büyük küp şekeri içerisinde 16 kcal kalori bulunmaktadır. 

 Küp şeker tüketimi sırasında boyutlarına dikkat etmek sağlığımız için oldukça önemlidir. Buna göre değerlendirmek gerekir. Özellikle de diyet yapan kimseler ve sağlığına dikkat etmek isteyenler için mümkün olduğu kadar az miktarda şeker tüketilmesi önerilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!