'Bir kitap bir dünya'

Güncelleme Tarihi:

Bir kitap bir dünya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 17:34

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri tarafından kütüphanesi olmayan okullara kitap yardımında bulunmak amacıyla “Bir Kitap Bir Dünya” isimli kampanya başlatıldı.

YYÜ Genç Toplum Girişimcileri Topluluğu'na üye öğrencilerin başlattığı “Bir Kitap Bir Dünya” isimli kampanyanın tanıtımını yapan YYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla, kısa süre önce kurulan topluluğun, yöreye ilişkin sorunlara çözüm oluşturabilecek ve halkla üniversiteyi bütünleştirecek birtakım projeleri ele almayı amaçladığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Yayla, bu amaç doğrultusunda, Van'da kütüphanesi bulunmayan okullara kitap yardımında bulunmak için “Bir Kitap Bir Dünya” isimli kampanyanın başlatıldığını belirterek, kampanya kapsamında toplanacak kitapların ilköğretim okulu öğrencilerine umut olacağını kaydetti.

Öğrenciler adına konuşan Zennur Kanara ise ekonomik yönden yeterli kaynaklara sahip olmayan okullarda kütüphane oluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek, ilk etapta önceden belirledikleri 50 okula 500'er kitaptan 25 bin kitap toplamayı amaçladıklarını bildirdi.

Kültürel yönden gelişmenin ve zenginleşmenin eğitim-öğretimle ilişkili olduğu fikrinden hareketle, çalışmalarına kitap toplama kampanyasıyla başladıklarını belirten Kanara, şöyle konuştu:

“Bu kampanyayla Van ve çevresindeki kütüphanesiz okullarda eğitim gören kardeşlerimizin daha çok kitap okumasını sağlayarak, daha bilgili ve çevrelerini daha iyi algılayan bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Çünkü topluluk olarak kültürel yönden gelişmenin ve zenginleşmenin eğitim-öğretimle birebir ilişkili olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle ilk çalışmamızı bu alanda gerçekleştirmeyi uygun gördük.”

Kampanya kapsamında, yayınevleri başta olmak üzere öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri, esnaf, iş adamları ve tüm kurumlardan destek beklediklerini dile getiren Kanara, “kapı kapı dolaşıp, kitap dilenciliği yaparak kardeşlerimizin ihtiyacı olan kitapları onlara ulaştıracağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!