Bingöl'de 5 bin öğrenciye sinema gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Bingölde 5 bin öğrenciye sinema gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 11:58

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, "Çoban Yıldızı Projesi" ile 5 bin ilkokul öğrencisi sinemayla buluşturuyor. Çocuklar, gösterimde olan çizgi filmleri görme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

İlkokul öğrencilerine Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında gösterimdeki çizgi animasyon film izlettirilecek. Desteklenen "Çoban Yıldızı Projesi" ile 5 bin ilkokul öğrencisi sinemayla buluşacak.

Gruplar halinde sinemaya götürülen ilkokul öğrencilerine gösterimdeki çizgi animasyon film izlettiriliyor. Son olarak 210 öğrenci servislerle okuldan alınarak sinema salonuna getirildi. Burada 2 seans halinde Şirinler-2 çizgi animasyon filmini izleyen öğrencilere, gösterim öncesi emniyet müdürlüğünce hazırlanan "Bize Yeter" adlı klip gösterildi. Minik öğrenciler, ellerinde patlamış mısır keseleriyle sinemada film izlemenin keyfini yaşadı.

Film gösterimin ardından öğrenciler, polisi ve çalıştıkları yeri daha yakından görmeleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öğrenciler, MOBESE merkezi ve diğer bazı birimleri gezerek polisi daha yakından görme imkanı buldu.

İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması amacıyla Çoban Yıldızı Projesi'ni hazırladıklarını söyleyerek, geçen yıl başlatılan proje ile Adaklı, Yayladere, Kiğı, Karlıova, Solhan ve Genç ilçesinden 980 öğrenciyi sinemayla buluşturduklarını anlattı.

4 bin 120 öğrenci sinemaya götürülecek

Haberin Devamı

Gençler ve çocuklara sosyal, kültür ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Taştekin, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde kent merkezindeki okullardan da 4 bin 120 öğrenciyi sinemaya götüreceklerini söyledi.

Polisin asıl görevinin suçluyu yakalamak olmadığını hatırlatan Taştekin, asıl görevin suçun önlenmesi olduğunu belirtti. Taştekin, şöyle dedi:
"Burada amacımız gençlerimizin sosyal etkinliklerde bulunmasını sağlayarak sağlıklı birer birey olarak yetiştirilmelerine katkı sunmaktır. Suça sürüklenen çocuklarımızı incelendiğimizde sosyal etkinliklerden, sanat ve spordan uzak olan alanlarda daha suç işlendiğini görüyoruz. Bu sebeple sosyal projelerle çocuklarımızı suçtan uzak tutmaya çalışıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!