BEÜ’de Kadın Sorunları Araştırma Merkezi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

BEÜ’de Kadın Sorunları Araştırma Merkezi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 13:50

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkez, üniversitenin ilgili bölüm ve anabilim dallarının işbirliğiyle kadın sorunları ile alakalı her alanda bilimsel araştırma ve incelemeler yapacak.

Haberin Devamı

Araştırma sonuçlarının değerlendirilmesini sağlayacak olan merkez, kadın sorunları konusunda duyarlı, bilgili ve yeterli kadroların yetiştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunacak. Amacına uygun olarak kadın sorunlarıyla ilgili her alanda araştırmalar yapacak, danışmanlık hizmeti verecek, projeler hazırlayıp uygulamaya koyacak. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, kongreler, sempozyumlar ve sorunlara odaklı görüşmeler gerçekleştirilecek.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, özellikle son yıllarda kadın sorunları konusunda ciddi anlamda bir toplumsal duyarlılık söz konusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Üniversitemiz bünyesinde şimdiye kadar kadın sorunları konusunda önemli çalışmalar yürütülüyordu. Özellikle 2015 yılında kadın konusunda gerçekleştirdiğimiz paneller, konferanslar ve söyleşileri çok verimli geçti. Kurulan merkezle bu çalışmaları hem düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmek hem de çalışma kapsamını genişletebilmek mümkün olacaktır. Ayrıca, birlikte ilgili kamu kurum ve kuruluşları, diğer akademik kurumlar, belediyeler, gönüllü kuruluşlar ve uluslararası örgütlerle işbirliği yapmak ve ortak projeler yürütmek daha kolay olacaktır. Merkezin hayırlı olmasını diliyorum."

BAKMADAN GEÇME!