Başucu Nasıl Yazılır? Başucu Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Başucu Nasıl Yazılır Başucu Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 11:45

Başucu kelimesi oldukça sık duyulan bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelime aynı zamanda yazılışında hata yapılan kelimelerden biri olarak değerlendiriliyor. Sık kullanılıyor olması kelimenin nasıl yazıldığı konusunu da önemli bir hale getiriyor. Başucu kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve TDK'ye göre doğru yazılışının ne olduğunu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Başucu kelimesi iki ayrı kelimeden oluşmaktadır. Genellikle baş ucu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Ancak bu kelimenin doğru yazım şekli başucu şeklinde bitişik olmalıdır. Bazı kelimelerin yanlış yazılması o kelimenin anlamının değişmesine sebep olabilir. Bu yüzden kelimelerin yazılışlarında hata yapmamak çok önemlidir. Başucu kelimesinin de doğru yazım biçimi başucu şeklindedir. 

 Başucu Nasıl Yazılır? 

 Başucu kelimesi birleşik yazılan kelimeler arasında yer alır. Ayrı olarak yazıldığında yanlış yazılmış olarak kabul edilir. Yani başucu şeklinde yazılmalıdır. Baş ucu olarak yazılması yanlış yazım olarak belirtilir. 

 Başucu Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Başucu kelimesi TDK'ye göre başucu şeklinde yazılır. Bitişik yazılan bir kelimedir. Ayrı yazılmaz. İki farklı anlama sahip olan kelimelerden oluşmuştur. Başucu kelimesi oldukça sık kullanılan bir kelime türüdür. 

Haberin Devamı

 Yazım şekli de bu sebeple önemlidir. Özellikle kaliteli cümleler üretmek için kelimelerin doğru bir şekilde yazılmasına dikkat etmek gerekir. Bu yüzden başucu kelimesinin yazılışı da önemlidir. Bu kelimenin TDK'ye göre yazım biçimi başucu şeklindedir. Bu şeklin dışındaki yazılışları yanlıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!