Başarılı çocukların hediyesi İstanbul gezisi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı çocukların hediyesi İstanbul gezisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 09:28

Türkiye’nin 7 bölgesindeki 7 şehrinden İstanbul’a gelen 6 ve 7’inci sınıf öğrencileri bir hafta boyunca geziden spora, sanattan tarihe kadar birçok aktiviteye katıldı.

Haberin Devamı

Onlar Türkiye’nin çeşitli illerinde yaz tatillerinde deniz yerine tarlaya, işe gidiyor, ailelerine destek veriyorlar. Türkiye’nin 7 bölgesi ve 7 ilinden seçilen başarılı 56 öğrenci, Robert Koleji Mezunlara Derneği evsahipliğinde “Türkiye’nin 7 rengi” projesiyle İstanbul’da buluştu. Akademik ve ders dışı alanlarda başarılı ancak maddi durumu kısıtlı 6 ve 7’nci sınıf öğrencileri bir hafta boyunca kentte geziden spora, sanattan tarihe kadar birçok aktiviteye katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin destek verdiği çalışma ile bugüne kadar toplam 341 çocuğa ulaşıldı. İlk defa şehre gelen gençlerle konuştuk; hayallerini ve duygularını dinledik.
14 yaşındaki Adıyaman Besni Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Çiğdem, İstanbul’a gelirken birçok ilki birarada yaşadı. İlk defa uçağa bindi, İstanbul’u ilk defa gördü, film çekti, dans etti ve çeşitli etkinliklere katıldı. İstanbul’a geleceğini duyduğunda neler hissetdiğini ise, “Öğretmenlerim İstanbul’a gideceksiniz dedi, ilk duyduğumda şaka yapıyor sandım ama geldik” sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı

Yaz tatilinde lokantada çalışıyorum

Tatil dönemlerinde lokantada çalışıp ailesine destek olduğunu anlatan Halil İbrahim Çiğdem’in annesi ev hanımı babası memur. Ablası hemşirelik okumuş ama çalışmıyor. 12 yaşındaki erkek kardeşi sara hastası ve önümüzdeki dönem 6’ıncı sınıfta okuyacak.
Annesi hasta olduğu için 12 yaşındaki erkek kardeşiyle kendisinin ilgilendiğini anlatan Halil İbrahim Çiğdem, nasıl bir öğrenci olduğunu boş zamanlarında neler yaptığını şöyle anlattı: “Kardeşimle boş zamanlarımızda mahalleye çıkıp top oynuyoruz, ödevlerine yardım ediyorum. Okula devamsızlık yapmıyorum, üstün başarı belgesi ve takdir alıyorum. Boş zamanlarımda biraz televizyon izleyip uyuyorum çok ders çalışmıyorum. Ben öğretmenlerimi derste dinlerim, göz teması kurarım. Onların anlattıklarını okulda tekrar ederim. Yazları bir lokantada garson olarak çalışıyorum. Günlük 15 lira kazanıyorum. Devletten bir yardım almıyoruz. Kazancımı babama veriyorum ve ihtiyaçlarımızı alıyoruz. Bir tek amacım var o da doktor olmak. Kanserli hastaları iyileştirmek ve ülkemi kötü şeylerden uzaklaştırmak hedefim. Okulda öğretmenlerim İstanbul’a gideceksiniz dedi, ilk duyduğumda şaka yapıyor sandım ama geldik. İlk defa uçağa bindim ve bu şehri gördüm. Burada çok farklı eğlencelere katıldık, oyunlar oynadık minyatürleri gezdik, resimleri boyadık, film çektik ama en çok dans etmeye sevdim. Darbuka çalınca çok eğlendim. Bizlere çok güzel davrandılar, geri döndüğümde buranın harika bir şehir olduğunu anlatacağım arkadaşlarıma. Bir gün dinlendikten sonra hemen işe başlamam gerekiyor. Okullar açılıncaya kadar gitmeliyim.

Haberin Devamı

Diğer öğrencilerin izlenimleri ise şöyle:

Her gün 300 soru çözüyorum
Sevilay Varlı (13, Adıyaman Besni Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi):
Babam terzi annem ise ev hanımı parasal olarak çok iyi durumda değiliz ben de çok çalışarak başarı kazanıp psikiyatri doktoru olmak istiyorum. Sorunları olan insanlara yardım ederek onları hayata bağlamak hedefim. Her gün programlı olarak 300 soru çözüyorum. Alıştığım için zorlanmıyorum. İlk defa İstanbul’a geldim, herkes bizimle çok ilgilendi.

Bir yılda 11 kitap okuyorum
Şule Kurunlu (13, Balya Yatılı Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi):
Annem tarlalara ekin toplamaya gidiyor, babam ise madenci. 2 kardeşiz. Abim var o muavinlik yapıyor ve boş zamanlarında bana yardımcı oluyor. Geziyi öğretmenim arayarak haber verdi, ilk duyduğumda inanamadım. Çocuk doktoru olmak istiyorum. Kitap okumayı çok seviyorum boş zamanımda okuyorum. İstanbul’da çok güzel zaman geçirdik.

Haberin Devamı

Kendi eserlerimi yazmak istiyorum
Serkan Yeşil (12, Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi):
Gezi boyunca farklı aktivitelere katıldık, film çektik. Yeni insanlarla tanıştık. Derslerim iyi olduğu için böyle bir imkan verilmesi beni çok mutlu etti. Düzenli çalışıp yatmadan önce konu tekrarı yapıyorum. Test çözüyorum. Babam emekli annem ise ev hanımı. Boş zamanlarımda ailemle vakit geçiriyorum. Gitar çalıp, tiyatroya gidiyorum. Okulda tiyatro gösterilerine katıldım. Amacım güzel sanatlar okumak. Müzikle ilgileniyorum, kendi eserlerimi yazmak istiyorum. Geri döndüğümde kendimi serbest bırakıp biraz dinleneceğim ve burada yaşadıklarımı arkadaşlarıma anlatacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!