Bakan Özer: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kutlu yürüyüşüne devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kutlu yürüyüşüne devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 14:42

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Kimsenin şüphesi olmasın; Türkiye Cumhuriyeti devleti, aziz milletiyle emin adımlarla geleceğe doğru bu kutlu yürüyüşüne devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Özer, bir dizi ziyaret için Hatay'a gitti. Hatay Valiliği'ne ziyarette bulunan Bakan Özer, daha sonra İstanbul'daki patlamaya ilişkin konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü belirten Özer, şunları söyledi:

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
"Taksim'de bir terör saldırısıyla sarsıldık. 6 vatandaşımız şehit oldu, 81 vatandaşımız da yaralandı. Kimsenin şüphesi olmasın; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz milletiyle emin adımlarla geleceğe doğru bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Hiçbir saldırı bu yürüyüşünden geri adım atmasına vesile olamayacaktır, yıldıramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, bu coğrafyada yaşamanın bedelini geçmişte ödemiştir; bugün de ödemektedir, gelecekte de ödeyecektir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu topraklarda binlerce yıl nasıl yaşadıysa; bundan sonra da binlerce yıl yaşamaya devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun."

Haberin Devamı

EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ ARTIRILDI
Bakan Özer, Hatay programı kapsamında il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Hatay'da eğitimde gelinen noktayı ayrıntılı olarak değerlendireceklerini, ilave yatırımlar planlayacaklarını belirterek "Hatay, özellikle mesleki eğitimde Türkiye'de öncü atılımların yapıldığı şehir. Eğitimde kalitede çok önemli projelere imza atan bir ilimiz" dedi. Kentte, Kovid-19 salgını sürecinde solunum cihazı, maske makinelerinin üretiminde önemli projelere imza atıldığını belirten Özer, il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kentin 2022 eğitim yılı için 619 milyon lira olarak planlanan eğitim yatırımı bütçesinin 1 milyar 982 milyonluk ilave ile 2 milyar 591 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı. Hatay'ın eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını ifade eden Özer; tüm Türkiye'de okulların güvenli eğitim ortamları olması için güçlendirme çalışmalarının yıl sonuna kadar nihayetlendirileceğini belirterek Hatay'daki okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları için 500, okulların büyük onarım ihtiyaçları için 100 milyon liralık bütçe ilave edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

EN FAZLA YATIRIM OKUL ÖNCESİ EĞİTİME
Bakan Özer, en fazla yatırımın ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için ayrıldığını belirterek şöyle konuştu: "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50'si bağımsız anaokulu, 15 bin 500'ü de bağımsız ana sınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 bağımsız anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz. Böylece Türkiye'de beş yaştaki okullaşma oranlarını bir sene gibi kısa sürede yüzde 65'ten yüzde 97'ye ulaştırdık. Üç yaştaki okullaşma oranını yüzde 9'lardan yüzde 16'lara ve dört yaştaki okullaşma oranlarını da yüzde 16'dan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. İnşallah, yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp özellikle beş yaşı yüzde yüze tamamlayıp üç ve dördü de önemli oranda artırarak ortalamasını birbirine yaklaştırmış olacağız." 

Haberin Devamı

HATAY’A 42 YENİ OKUL YAPILACAK
Eğitim yatırımları kapsamında Hatay'da 3'ü özel eğitim olmak üzere 17 bağımsız anaokulu yapılacağını söyleyen Özer, merkez ve ilçelerde ihtiyaç olan yerlerde 15 ilkokul, 10 da ortaokul olmak üzere kentte toplam 42 yeni okul yapılacağını belirtti. İskenderun'da inşaatı başlatılan öğretmenevinin de hızla tamamlanması için yatırım programına alındığını belirten Özer, Hatay'a bir de olgunlaşma enstitüsü kazandırılacağının haberini verdi.

Bakan Özer: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kutlu yürüyüşüne devam edecek

EN BÜYÜK KAZANIM KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİME ERİŞMESİ
Bakan Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan'da Recep Aktaş Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin toplumlarının refahını yükseltmek için en fazla yatırım yaptıkları alanın eğitim olduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu: 

Haberin Devamı

 "Beş yaştaki okullaşma oranları yüzde 11'den yüzde 97'ye ulaştı. Ortaöğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 95'lere çıktı. Yükseköğretimdeki okullaşma oranları yüzde 14'lerden yüzde 48'lere çıktı. Sadece bunlar mı yapıldı? Hayır. Eğitimin önündeki antidemokratik uygulamaların tamamı kaldırıldı. 2000'li yıllarda 300 binler seviyesinde olan derslik sayısı şu an 857 bine ulaştı, 500 bin olan öğretmen sayısı 1,2 milyona, öğrenci sayısı da 19 milyonun üzerine çıktı. Eğitimde son yirmi yıl "Türkiye Yüzyılı" şarkısında söylendiği gibi mazlumların şarkı söylediği bir döneme karşılık geliyor. Son 20 yıldaki en büyük kazanım kız çocuklarının eğitime erişimi alanında oldu. Yıllarca kız çocuklarının eğitimle buluşması için dünya kadar seferberlikler yapıldı. 2000'li yıllarda ortaöğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39,2 idi. Bugün yüzde 94,66. Türkiye'nin en ücra noktalarına kadar hizmetimizi ve hizmetimizin kalitesini sürekli arttırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

HERKES EN NİTELİKLİ EĞİTİME ULAŞABİLSİN
Yeter ki çocuklarımız çok daha güvenli, sağlıklı okullarda eğitime erişebilsinler. İçinde bulundukları lokasyondan, sosyoekonomik arka planlarından bağımsız şekilde herkes en nitelikli eğitime ulaşabilsin. Tek derdimiz bu. Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye'nin her noktasına eğitim yatırımlarını ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, yarınlarımız çok daha güzel noktalara ulaşacak."

BAKMADAN GEÇME!