Bakan Avcı: Bir öğretmen çok şey değiştirebilir

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Bir öğretmen çok şey değiştirebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 15:25

Bakan Avcı, “Bir öğretmen çok şey değiştirebilir. Öğretmenlerimiz çok şeyi değiştiriyorlar daha da değiştirecekler” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaokulda resim öğretmeni sayesinde yeni yazarlar tanıdığını belirterek, “Bir öğretmen çok şey değiştirebilir. Öğretmenlerimiz çok şeyi değiştiriyorlar daha da değiştirecekler” diye konuştu.

Avcı, İstanbul ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile öğrencilerin kitaplarını okudukları yazarları tanıyabilmesi amacıyla hazırlanan ‘Yazarlar Okullarda- Eskişehir Projesi’nin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına katıldı. Okuduğu kitaplardan örnekler verdi.
“Kendimi 23 Nisan töreninde gibi hissediyorum” diyen Bakan Avcı, İngiliz yazar Jeffrey Archer’ın “Kuş Uçuşu” romanını anlattı. Romanın başkarakterinin sokaklarda sebze satan dürüst manav olduğu dile getiren Avcı, kitapta yer alan “40 senede kuş uçuşuyla geldiğimiz mesafe fena değil” sözünü anımsatarak, “Bizde 40 seneyi geçtik. Geldiğimiz mesafe fena değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Bir yazarın, bir okula gelmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum” diyen Avcı, “Benim tanıdığım ve okuluma gelen ilk yazarlar, rahmetli Ömer Asım Aksoy, Emin Özdemir, Adnan Binyazar ve Hikmet Dizdaroğlu’dur. Türk Dil Kurumu (TDK) ekibi olarak gelmişlerdi. Bizde TDK’nın başını çektiği Öz Türkçecilik hareketinin muhalifleri olarak, bir fırsat bulursak, toplantıyı bir yerinden nasıl sabote ederiz diye o niyetle gittik. Adamları çok sevdik” dedi.

"Dersler kaynıyor"

Yazarların okullara gelmesinden mutluluk duyduklarını belirten Avcı, şunları söyledi:
“Bir Milli Eğitim Bakanı’nın bunu söylememesi lazım ama yazarların okula gelmesinden ayrıca şöyle mutlu oluyoruz çünkü o saatlerde dersler kaynıyor. Sınavda çıkmayacak şeyler konuşuluyor. Onun için sizi daha büyük bir keyifle dinliyoruz. Lütfen daha sık gelin Eskişehir’e. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğuna hala kendisi bile inanamıyor. Onun ve Eskişehirlilerin inanmasına yardımcı olun.”

Ortaokul ikinci sınıftaki resim öğretmenini anlatan Avcı, “Rahmetli resim öğretmenimiz Cevat Ülger, orta ikideydik. Benim elimde, o yaş çocuğu için çokta uygun olmayan bir kitap gördü. ‘Ver bir de ben okuyayım’ diye kitabı aldı. Bir hafta sonra ‘biz o kitabı kaybettik’ dedi ve bana bir kitap hediye etti. Üstelik o öğretmen tarafından imzalanmış, hala sakladığım bir kitap. Böyle böyle biz Cevat Hoca’dan ne çok yazar varmış, ne çok kitap, ne çok güzel şey varmış ve bir resme nasıl bakılırmış öğrendik. Bir öğretmen çok şey değiştirebilir. Öğretmenlerimiz çok şeyi değiştiriyorlar daha da değiştirecekler. Var olan bu dünyanın mümkün olan tek dünya olmadığını siz onlara, bize, öğrencilerimize gösteriyorsunuz. Size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da toplumda okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını önemsediklerine dikkati çekerek, “Özellikle eğitim kurumlarında gençlerimize bu alışkanlığı şimdiden kazandırmak çok önemli, yoksa gidişatımız iyi değil, kitabı unutmaya başlamışız. Bu proje inşallah bütün Türkiye’ye örnek olarak devam eder” dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, projenin içeriği hakkında bilgi vererek, her ilçeye bir çocuk yazarı, bir de çağdaş edebiyat yazarı gönderdiklerini söyledi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise, projeyi öğrencilerin okudukları kitapların yazarlarıyla biraraya gelmeleri için hazırladıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!