Atatürk için Dolmabahçe’de anma

Güncelleme Tarihi:

Atatürk için Dolmabahçe’de anma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 10:30

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yıldönümünde Dolmabahçe Sarayı’nda öğrenciler ve velilerin katıldığı özel bir törenle anıldı. Dolmabahçe Milli Saraylar Resim Müzesi’nde düzenlenen programın sunuculuğunu Eda Özülkü ve Hakan Aysev üstlendi.

Haberin Devamı

İlk kez özel bir etkinliğe ev sahipliği yapan Milli Saraylar Resim Müzesi’nde Bilfen Okulları ‘Atatürk’ü Anma Programı’ düzenledi. Düzenlenen programda 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde dans etti ve Zeybek oynadı. Anma programına Okulda müzik öğretmeni olarak görev yapan Eda Özülkü ve Hakan Aysev de sunumlarıyla katıldı. “Ata’mızın Son 100 Günü” belgeseliyle devam eden program izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Okulun İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk düzenlenen anma programıyla ilgili şunları söyledi:

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ VE ANLAMLI
“Vefatının 84’üncü yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. İlke ve devrimlerini gönülden benimsemiş bir kurum olarak çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürümekte, hızla değişen ve gelişen dünyamızdan geri kalmamak için uğraş vermekteyiz. Bilfen okulları olarak Atamızın vefatının 84’üncü yılı nedeniyle düzenlediğimiz anma programı için Dolmabahçe’deyiz. Atamızın son 100 gününü anlatan belgesel ve sevdiği şarkılardan oluşan Programı Dolmabahçe Milli Saraylar Resim müzesinden sunmanın gururunu yaşıyoruz. Atamızın 1937’de açtığı ilk resim müzesinde, ilk defa böyle bir programı yapıyor olmak, öğrencilerimiz ve bizim için ayrıca çok değerli ve anlamlı.”

Haberin Devamı

10 KASIM BENİM İÇİN HÜZÜNLÜ BİR GÜN’
Düzenlenen anma programında Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren korodaki öğrenciler de tören sonrasında duygularını paylaştı. Uzun süredir bu programa hazırlandıklarını söyleyen öğrencilerden 7’nci sınıf öğrencisi Mehmet Yahya Aydın, heyecanının hâlâ devam ettiğini söyleyerek, “10 Kasım Ata’mızı andığımız özel ve önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti kuran ve özel kılan kişi. Eğer şu an hayatta olsaydı ona tüm teşekkürlerimi sunmak isterdim” dedi. 7’nci sınıf öğrencisi Azra Çalışkan ise, “Bu tören için yaklaşık 2 haftadır çalışıyoruz. 10 Kasım benim için çok hüzünlü bir gün ama Ata’mızı böyle özel bir programla andığım için kendimi gururlu hissediyorum. Eğer şu an yaşasaydı ona, onun değerlerini devam ettirdiğimizi ve onu hâlâ hatırladığımızı söylerdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!