ATA AÖF online sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF online sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2020 16:18

Alınan kararlar doğrultusunda uzaktan sınav sürecine geçiş yapan ATA AÖF, online sınav sürecini devam ettiriyor. 4 mayıs 2020 tarihinde başlayan 2019-2020 bahar vize sınav programı, 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Peki, ATA AÖF online sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

ATA AÖF online sınav sonuçları, Atatürk Üniversitesi'nin yapacağı değerlendirmenin ardından erişime açılacak. Kendi alanlarındaki sınavlara giren ya da girmeye devam eden pek çok öğrenci, internet üzerinden ATA AÖF online sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, ATA AÖF online vize sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ATA AÖF online sınavları 15 Mayıs'ta sona erecek. Bu sınavların sona ermesinin ardından değerlendirme safhasına geçilecek. Sonuçların en geç 18 Mayıs Pazartesi gününe kadar açıklanması bekleniyor.

ATA AÖF'ten sınav sistemi açıklaması;

"Sınav sistemimiz 04-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında, her gün saat 08.00 ile 20.30 saatleri arasında sizlerin erişimine açık olacaktır. Sınav sistemimize https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. Öğrencilerimizin anılan tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programı Fakültemiz tarafından duyurulacaktır. Sınav sürecinde, sorumlu olduğunuz ders ya da derslere ait sınavlarınızı, sadece anılan ders ya da derslerin sınav programında yer aldığı gün 08.00 ile 20.30 saatleri arasında sisteme girerek gerçekleştirebilirsiniz. Ancak belirtilen saat aralığının sonlarına kalmanızın yoğunluk nedeni ile bağlantı sorunlarına yol açabileceğini göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir."

Haberin Devamı

Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. “Önceki” ve “Sonraki” butonlarını kullanarak sorular arasında geçiş yapabilirsiniz.

Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/ internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb. ), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya "SINAVI BİTİR" butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

Haberin Devamı

Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Online vize sınav notunun başarı notuna katkısı %25 oranında olacaktır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde 4 (dört) yanlış cevap 1 (bir) doğru cevabı geçersiz kılacaktır.

Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir. Sınava başlamadan önce tarayıcınızın güncel olduğundan emin olunuz. Sınav esnasında tarayıcı kaynaklı bir problem yaşamanız durumunda “Ctrl+F5” tuş kombinasyonunu kullanarak sayfanızı yenileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Online deneme sınavı ekranı vize sınavı süresince (04-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında) erişime kapalı olacaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!