Asurlular neyi buldu ya da icat etti? Asurluların buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Asurlular neyi buldu ya da icat etti Asurluların buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 15:15

Dünya tarihinin en önemli imparatorluklarından biri Asurlular olarak öne çıkar. Özellikle bulundukları bölge itibariyle oldukça geniş çaplı bir noktaya uzun yıllar hükmettiklerini söylemek gerekir. Peki, Asurlular neyi buldu ya da icat etti? Asurluların buluşları ve bilime katkıları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Özellikle ilk sömürge İmparatorluğu olarak bilinen Asurlular, antik dönemde yüzlerce yıl önemli bölgeleri hükmetti. Aynı zamanda birçok buluş ve bilime sunmuş olduğu katkı ile birlikte ön plana çıkar. Bu doğrultuda en çok merak edilen konular içerisinde Asurların neyi icat etti ya da bulduğu geliyor.

 Asurlular Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Ticaret konusunda gelişmiş bir yapıya sahip olan az sorular, yüzlerce yıl bölgeye hakim olan en önemli imparatorluklardan biridir. Hem askeri hem de ticari açıdan güçlü bir imparatorluk olmasının yanı sıra, edebiyatta bilimsel açıdan da önemli gelişmeler kaydettiler. Öyle ki tarihteki ilk kütüphaneyi kuran imparatorluk olarak ön plana çıkar. Bu da onu tarihteki en önemli imparatorluklardan bir yapıyor. Aynı zamanda Anadolu'ya yazıyı getiren imparatorluk olarak da ön plana çıkar. Böylece Anadolu'da ticaretin gelişmesini sağlayarak bölgenin daha güçlü hale gelmesine olanak tanıdı. Ancak ilk olarak kütüphaneyi bulan imparatorluk olması üzerinden tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Haberin Devamı

 Asurluların Buluşları ve Bilime Katkıları

 Özellikle astronomi yönünden ilerledikleri gelişmeler ile Asurlular öne çıkıyor. Bu doğrultuda yıldızların ve gezegenlerin hareketleri üzerinden, geleceği tahmin edebilecek dene dair çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Böylece gökyüzünü incelerken aynı zamanda astronominin gelişimini sağlıklar. Diğer yandan ekvatoru 360 derece bölmeyi ve yıldız haritasını çıkarmayı ele aldıklarını da söylemek mümkün. Ağırlık ve ölçü sistemlerine dair de önemli gelişmeler gösteren güçlü imparatorluklar içerisinde yer alıyor.

 Asurlular Bilme ve Edebiyata Katkısı

 Özellikle kütüphaneyi ilk olarak bulmaları ile beraber Asurlular edebiyata büyük katkı sağlamıştır. Bununla beraber Anadolu'ya yazıyı getirmişler ve bilimsel açıdan da astronomi konusunda önemli gelişmeler gerçekleştirmişlerdir. Bu yönüyle astronomideki gelişmeler yıldızların de gezegenlerin daha da bilinmesine olarak verilmiştir. Bu konuda geçmişten günümüze ulaşmış pek çok önemli tablet bulunduğunu ifade etmek mümkün.

 

BAKMADAN GEÇME!