Astral seyahat herçek mi? Astral seyahat yapılabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Astral seyahat herçek mi Astral seyahat yapılabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 23:30

Yapılan çeşitli telkinlerle bilincin, bedenin dışına çıkarak 'astral boyuta' geçmesi olayına astral seyahat adı verilir. Astral seyahat, ruhun canlıyken bedenden ayrılarak başka boyuta geçmesi ve başka bir yere gitmesine denir. Astral seyahat gerçek mi tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Son dönemlerde çok popüler olan astral seyahatin ne anlama geldiği ve nasıl yapıldığı kişi tarafından merak konusu oldu. Astral Seyahat kavramı ise, okültizm, spiritüalizm ve teozofi konuları ile ilgili olanların aslında aşina olduğu bir kelimedir.

Astral Seyahat Gerçek mi?

Astral seyahat, aynı zamanda pek çok insanın yanlış rüya tanımından kaynaklanan ve mistik ögelere duyduğu zaaftan ötürü doğmuştur. Aslında astral seyahat, Lucid Dreaming (Yarı-Uyanık Rüya) deneyiminin yanlış bir şekilde yorumlanmış halidir. Uyku ile uyanıklık arası olarak da tanımlanan astral seyahat, tam uyanmadan önceki ve uykuya dalmadan önceki yarı uyku halidir. Aynı zamanda ayırt edici özellikleri, beyinde bulunan neo-korteks tabakalarının daha etkin olmaması, yani duyu organlarından herhangi bir bilgi gelmemesi ve beynin de alfa dalgaları yayınlamasıdır. Halk arasında bu uyku haline, tavşan uykusu da denir.

Haberin Devamı

Uyku ve uyanıklık arası olarak da bilinen bu yarı uyku hali doğal olarak meydana gelebilir. Aynı zamanda yoga, meditasyon ve benzeri yöntemlerle de oluşturulabilir. Uyku ve uyanıklık arasında olduğu halde, göz kapakları kapalıyken gözyuvarların hareket ettirebilirler. Bu göz hareketleri ise, rüya görüldüğünü gösterir.

Astral Seyahat Yapılabilir mi?

Astral seyahati gerçekleştirebilmek için gereken ilk ve en önemli şart vücudu serbest bırakmak ve rahat olmaktır. Aynı zamanda dikkatinizi sadece astral seyahate vererek ve sadece bunu gerçekleştirebilmeye odaklanmanız gerekir. Eğer bulunduğunuz rahatsız ve ortam gürültülü ise yeteri kadar odaklanamıyorsanız, astral seyahatin gerçekleşmesi de büyük ölçüde zorlaşır. Aynı zamanda hissettiğiniz endişe, korku ve panik de odaklanmanızı önemli ölçüde olumsuz etkiler ve astral seyahate çıkabilme ihtimalinizi de büyük ölçüde azaltır.

Rahat ve sessiz bir ortam oluşturduktan sonra gözlerinizi kapatarak karanlığa konsantre olmanız gerekir. Bir gücün sizi yukarı doğru çektiğini düşündüğünüz zaman, bunu yapmaya başladıktan kısa bir süre sonra kalp atışınızın da hızlandığını ve kulaklarınız çınlamaya başladığını hissedebilirsiniz. Bunu sakin ve olgun bir şekilde karşılamalı ve odaklanmaya da devam etmelisiniz. Aksi takdirde astral seyahati gerçekleştiremeyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra astral seyahatin gerçekleşmesine yardımcı olduğu düşünülen hipnotize edici video ve sesleri de internette rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu sayede kolaylıkla astral seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!