Askerlik Erteleme Tecil Başvursu Nasıl Yapılır? E-Devlet Başvuru Adımları Ve Askerlik Tecili İçin Gerekli Belgeler

Güncelleme Tarihi:

Askerlik Erteleme Tecil Başvursu Nasıl Yapılır E-Devlet Başvuru Adımları Ve Askerlik Tecili İçin Gerekli Belgeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:11

E-devlet üzerinden Giriş yaparak askerliği erteleme tescil başvurusunda bulunmak mümkün. Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu bölümüne girdikten sonra, bu kısımdan gerekli işlemler yapılır. Peki ya askerlik erteleme tecil başvurusu nasıl yapılır? E-devlet başvuru adımları ve askerlik tecili için gerekli belgeler hakkındaki tüm detaylar.

Haberin Devamı

Farklı sebeplerden dolayı e devlete giriş yaparak askerliği tecil etme imkanı bulunmaktadır. Tabii aynı zamanda şubeye giderek de yine birebir olarak askerliği tecil ettirmek fırsatı yer alıyor. Yani hem internet üzerinden hem de askerlik şubesini kullanarak gerekçeli sebep üzerinden tecil imkanı kullanılabilir. 

 Askerlik Erteleme Tecil Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Askerliği erteleme ya da tecil başvurusunda bulunmak için genelde e-devlet sistemi kullanılır. Kişi kendi T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra, Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu bölümüne bağlanır. Bu bölümde gerekli işlemler tamamlamak suretiyle askerlik erteleme ve tecil işlemi gerçekleşmektedir. Alternatif olarak bireysel başvuruda yapılma imkanı bulunuyor. Kişi oturduğu ve ikamet ettiği bölge itibariyle, ilgili askerlik şubeye giderek başvuru yapabilir. Böylece ilgili gerek yok üzerinden işlemler tamamlanır ve askerlik erteleme ele alınır. 

Haberin Devamı

 Askerlik Erteleme Tecil Başvurusu E-Devlet Başvuru Adımları

  E-devlet üzerinden gerekli adımları ele almak suretiyle askerlik tecil etme imkanı gerçekleşmektedir. 

 - Bunun için öncelikle e-devlet sitesine giriş yapılır.

 - Daha sonra kişi kendi t.c. kimlik numarası ve şifresini girer.

 - Ana sayfaya bağlandıktan sonra arama motoru bölümde kullanılır.

 - Arama motoru kısmını Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu yazılır.

 - Bu bölüme giriş yapıldıktan sonra ilgili bilgiler eklenir ve işlem tamamlanır. 

 Bu sürecin ardından kısa bir zaman içerisinde gelen bilgi ile beraber, askerlik tecil etme işlemi gerçekleşmiş olur. Tabii burada önemli olan mutlaka gerekli belgeler ve bilgilerin yanı sıra, etkin bir gerekçedir. Sonuç olarak kişi bulunduğu yerden e-devlet vasıtasıyla, askerlik tecil etme başvurusunu gerçekleştirebilir ve kısa zamanda cevap alabilir.

  Askerlik Erteleme Tecil Başvurusu Askerlik Tecili İçin Gerekli Belgeler 

 Askerlik tecil etme ve erteleme başvurusu farklı yöntemler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu durum hem e-devlet üzerinden hem de bireysel olarak askerlik şubesine giderek yapılabilir. Fakat bunu gerçekleştirmeden önce mutlaka gerekli belgelerin tamamlanması önemlidir.

Haberin Devamı

  - Mezuniyet diploması 4 adet fotokopisi

 - Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi

 - Yakın zaman içerisinde çekilmiş olan 6 adet vesikalık fotoğraf

 - Eğer ehliyet var ise ehliyet ve 2 adet fotokopisi 

 Bu belgeleri tamamlandıktan sonra hem internet üzerinden hem de askerlik şubesine kullanarak başvuruda bulunulabilir. Yapılan başvurunun ardından gerekli bilgiler yine aynı şekilde gerekçe doğrultusunda incelenir. Eğer bilgiler ve belgeler eksiksiz bir şekilde doğruysa, Sonuç olarak kişinin askerlik tecil etme talebi yerine getirilir. 

 Askerlik Tecil Süresi Nasıl Uzatılır? 

 Özellikle söz konusu eğitim olduğu zaman askerlik tecil süresinin uzatılması arzu edilir. Tabii yurtdışı eğitimi, çalışma ortamı gibi sebepler de bu konuda öne çıkar. Bu konuda eğitim alan kişiler için askerlik tecil ettirme süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans, doktora gerçekleştiren kişiler ya da bir yerde staj yapanlar için yaş sınırı 35 olarak öne çıkar. Aynı şekilde bu yaşı geçirmeyecek biçimde 1 yıl kadar erteleme yapılır. Aynı durum ve süre ile birlikte yaş çalışma ve farklı sebeplerden dolayı da gerçekleşmektedir. Yani 35 yaşı geçmeden bir yıl ya da iki yıl boyunca farklı sebeplerden dolayı askerliği tecil etme şansı bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!